Cinci tratamente naturiste pentru tuse seacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ITratamente naturiste pentru tuse seacă
ITratamente naturiste pentru tuse seacă

Crizele de tuse seacă sunt unele dintre cele mai deranjante afecţiuni medicale, atât pentru dumneavoastră, cât şi pentru cei din jur, iar câteodată aceasta nu poate fi ameliorată nici de medicamente. Din fericire, există şi tratamente naturiste.

Tratamente naturiste pentru tuse seacă. Sirop de ridiche neagră 

Siropul de ridiche neagră este bun pentru orice fel de tuse, însă necesită ceva timp pentru preparare. Aveţi nevoie de o ridiche neagră şi un borcan de miere naturală. Ridichea neagră se pune într-un bol, iar la capătul cu frunze se face o scobitură în care să încapă o linguriţă de miere. 

Mierea se toarnă în scobitură, iar bolul se pune lângă o sursă de căldură constantă (sobă, calorifer). După 6-12 ore, în bol va apărarea un sirop, din care se consumă câte o linguriţă de 3-4 ori pe zi. T

Tratamente naturiste pentru tuse seacă. Ceaiul de ceapă 

În ciuda gustului destul de ciudat, ceaiul de ceapă este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru tuse – fiind un tratament foarte util până şi în cazul bronşitei. 

Se pune un recipient pe foc, în care se toarnă o cană de apă şi o ceapă medie în coajă. Se lasă la fiert 10 minute, apoi se strecoară infuzia şi se bea ceaiul cald. 

Tratamente naturiste pentru tuse seacă. Aloe cu miere

Unul dintre cele mai folositoare tratamente pentru tusea seacă este mixtura de aloe cu miere, deoarece cele două ingrediente principală fac bine şi durerii de gât – asociată câteodată tuşitului intens.

Trei frunze de aloe sunt puse la frigider pentru trei zile - şi sunt apoi tocate. Tocătura se amestecă cu miere şi vin roşu, fiecare urmând să compună cam o treime din mixtură. Se administrează câte o lingură din mixtură de trei ori pe zi.

Tratamente naturiste pentru tuse seacă. Lapte cu miere şi gălbenuş de ou

Unul dintre cele mai simple tratamente din prisma ingredientelor, deoarece majoritatea au o şansă destul de mare de a fi găsite în orice bucătărie. În acelaşi timp, însă, consumul recomandat al acestuia este fi mai frecvent decât al alternativelor.

Pentru acest tratament vă trebuie 500 de ml de lapte, un ou, smântână şi miere. Fierbeţi laptele, iar după câteva minute de răcire amestecaţi-l cu 1 gălbenuş de ou, 1 linguriţă de miere şi 1 lingură de smântână. Aproximativ 100 de ml din amestec se consumă de 5 ori pe zi.

Tratamente naturiste pentru tuse seacă. Siropul de hrean

Hreanul are multe proprietăţi benefice organismului, însă este deosebit de eficient pentru tuse – şi are avantajul de a trata, concomitent, răceala şi grupa de a creşte imunitatea căilor respiratorii.

Cu ajutorul unei răzători mici, se rade o rădăcină de hrean, iar peste aceasta se stoarce o jumătate de lămâie şi se adaugă aproximativ un sfert de cană de miere. După amestecare, se lasă cam 5 ore la macerat, iar mixtura poate fi servită de fiecare dată când aveţi o criză de tuse, având un efect calmant aproape instant. În cazul diabeticilor, se iau maxim trei linguriţe pe zi.

IMPORTANT Vă recomandăm să consultaţi un medic specialist înainte de a alege orice tratament pur naturist, în cazul în care suferiţi de o problemă medicală persistentă.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite