Ce să mâncăm ca să prevenim cancerul
0O hrană echilibrată, bogată în vitamine, îţi poate reduce semnificativ riscurile de a te îmbolnăvi de cancer. Este dovedit prin numeroase cercetări că unele alimente te pot proteja de cancer, aşa cum altele îţi măresc riscul de a face această boală.
Antioxidanţii şi fibrele alimentare alimentare sunt câteva din substanţele despre care se ştie că pot ţine la distanţă tumorile canceroase.
Desigur, acestea nu sunt suficiente pentru a te feri de boală, un rol important în acest sens avându-l şi stilul de viaţă. Astfel, obezitatea, fumatul şi consumul de alcool sunt alţi factori vinovaţi de apariţia multor tipuri de cancere.
Roşii
Sursă de vitaminele A, E şi C, roşiile conţin licopen, antioxidant care le dă culoarea roşie. Numeroase studii au subliniat că licopenul poate reduce riscul de cancer pulmonar, esofagian, de prostată, gastric şi de colon. Alte surse de licopen sunt caisele, grepfrutul, pepenele verde şi caisele.
Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte alimente te pot proteja de cancer