Ce poţi trata cu argilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscută în popor ca „pământul care vindecă“, argila are puternice puteri tămădutoare datorită oligoelementelor din compoziţie.

Se spune că soldaţii din Primul Război Mondial, care au consumat argilă, au fost feriţi de dizenteria care bântuia acele vremuri. De asemenea, multe boli grave erau tratate în trecut cu plasturi cu argilă.

Una dintre cele mai importante proprietăţi ale argilei este cea antibacteriană, motiv pentru care tratează cu succes bolile pulmonare, parazitare, plăgile purulente dar şi multe alte afecţiuni.

Durerile în gât

Dacă ai răcit şi suferi de dureri în gât, tratamentul cu argilă îţi poate fi de folos. Dizolvă o jumătate de linguriţă de argilă într-un pahar cu apă. Clăteşte-ţi gâtul cu soluţia obţinută, apoi pune un prosop cald pe gât. Tratamentul se aplică de 2 ori pe zi, până la dispariţia durerilor.

Alergiile

Terapia cu argilă este eficientă şi în tratarea alergiilor. Pentru început, se administrează câte 1 linguriţă de argilă dizolvată într-un pahar cu apă, de 2 ori pe zi. În fiecare săptămână se măreşte doza de argilă cu câte 1 linguriţă. Tratamentul durează 2 luni, cu 1 lună pauză, după care se poate relua.

Află ce mai poţi trata cu argilă AICI

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite