Ce nu trebuie să faci niciodată atunci când te speli pe dinți. Dacă ai acest obicei, renunță la el cât mai repede!

0
Publicat:

Obiceiul multor persoane de a umezi periuța înainte de a aplica pasta de dinți nu este recomandat. O spune un stomatolog care explică de ce ar trebui să se renunțe la acest lucru care aduce dezavantaje.

Periuță nu trebuie umezită înainte de a aplica pasta FOTO Shutterstock
Periuță nu trebuie umezită înainte de a aplica pasta FOTO Shutterstock

Dr. stomatolog Raha spune că, dacă ești un fan al umezirii periuței de dinți pentru a face perii mai moi, probabil că ar trebui, pentru început, să folosești o altă ustensilă mai moale.

Specialistul precizează că atunci când periuța de dinți este înmuiată, va dilua pasta, iar curățarea dinților devine inutilă. Din această cauză ni se spune să nu ne clătim gura nici după periaj, deoarece se elimină resturile de pastă de dinți care încă funcționează. Pe de altă parte, unii stomatologi nusunt de acord cu acest lucru: „Nu-mi pasă ce alege fiecare să facă”, spune dentistul Luke Thorley pentru Metro.co.uk. „Nu există dovezi concrete care să sugereze că o metodă este mai bună decât cealaltă”.  

Citește articolul complet pe click.ro

Mit demontat de stomatologi

Tot la capitolul sănătate dentară, cei mai mulți oameni consideră că între a te spăla pe dinți înainte de a bea cafeaua sau ulterior, corectă ar fi a doua variantă, însă medicii îi contrazic: este de preferat periajul dentar înainte de cafea.

Mitul conform căruia ar fi recomandat spălatul pe dinţi imediat după cafea (sau imediat după masă) a fost deja demontat de stomatologi.

Impulsul de a-ți curăța dinții cupă licoarea despre care știi că-i pătează ar putea avea un efect contrar celui pe care-l aștepți.

Specialiștii consideră că dantura e mai protejată de efectele cafelei cu un periaj efectuat înaintea acestei rutine, nu după.

Spălatul pe dinți înainte de consumul de cafea ajută la îndepărtarea plăcilor, iar astfel este mai dificilă apariția petelor. Dacă dantura este curățată, cafeaua nu va mai avea același efect asupra dinților, potrivit csid.ro.  „Poate că ai tendința să-ți speli dinții după ce bei cafea pentru a avea o respirație proaspătă, dar acest obicei poate face mai mult rău, pentru că această băutură este acidă, iar periajul imediat după va slăbi smalțul”, arată sursa citată .      

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite