Beneficiile ceaiului de mentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceaiul de mentă aduce numeroase beneficii pentru sistemul digestiv şi poate ajuta în tratarea unor afecţiuni medicale.

Menta e o plantă răcoritoare, foarte aromată, care aduce numeroase beneficii pentru organism. Se spune despre ceaiul de mentă că stimulează sistemul imunitar, întrucât conţine vitamina B, calciu sau fosfor. 

Printre beneficiile ceaiului de mentă se mai numără şi faptul că ajută digestia, ameliorează aciditatea gastrică, are efect analgezic, stimulează circulaţia sângelui şi, un lucru pe care aproape toată lumea l-a testat, desfundă căile respiratorii. Ceaiul de mentă stimulează secreţia şi eliminarea bilei. 

Printre beneficiile pe care le aduce ceaiul de mentă se numără şi faptul că poate reduce refluxul gastroesofagian. Însă trebuie să fiţi atenţi, întrucât ceaiul de mentă poate relaxa prea mult sfincterul dintre esofag şi stomac, acidul gastric poate să ajungă în esofag iar acest lucru ar putea creşte simptomele de arsuri stomacale. 

Beneficiile ceaiului de mentă. Ajută şi în curele de slăbire

Menta aduce beneficii şi în tratamentele cosmetice. Efectul său antiseptic, astrigent, antioxidant şi răcoritor ajută tenurile mixte, le curăţă, dezinfectează şi revitalizează. Ceaiul de mentă vă poate ajuta şi în curele de slăbire, întrucât dacă este consumat regulat poate reduce pofta de mâncare. 

Există studii care arată că menta i-ar putea ajuta şi pe cei care suferă de colon iritabil şi uşurează durerile abdominale. De asemenea, poate ameliora stările de diaree. 

Ceaiul de mentă poate fi de ajutor şi în îngrijirea cavităţii bucale şi să prevină numeroase boli. De asemenea, îndepărtează respiraţia urât mirositoare. 

Datorită taninurilor, menta are proprietăţi antifermentative, de dezinfectare şi spasmolitice. Aplicată locală, menta poate avea efecte antiseptice şi analgezice.

În ceea ce priveşte contraindicaţiile, ceaiul de mentă nu trebuie consumat în cantităţi mari de cei care suferă de ulcer gastric sau duodeanal. De asemenea, e bine ca ceaiul de mentă să fie băut cu măsură şi nu chiar în fiecare zi pentru că ar putea produce o oarecare dependenţă. 

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite