Află secretele unui somn odihnitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unele plante şi alimente au efect dovedit contra insomniei
Unele plante şi alimente au efect dovedit contra insomniei

Tulburările somnului sunt vechi de când lumea. De aceea, pentru a le face să dispară, poţi apela cu încredere la remedii binecunoscute ca somnifere naturale. Sunt ieftine, la îndemână şi-ţi menţin sănătatea dacă le foloseşti într-o cantitate mică şi pe o perioadă scurtă de timp.

 Valeriană pentru somn adânc

Pe lângă avantajul de a te ajuta să adormi mai repede, vei observa că datorită valerianei, nu te vei mai trezi prea des pe parcursul nopţii. Explicaţia este că această plantă calmează sistemul nervos şi pe cel cardiac, reglând palpitaţiile inimii. Dintr-o linguriţă de rădăcină de valeriană mărunţită pregăteşti un ceai. Nu bei mai mult de două căni pe zi, una chiar cu o jumătate de oră înainte de culcare.

 
Salată verde ţine departe insomnia

Împreună cu alte legume de sezon care însoţesc mesele zilnice, salata verde îţi aduce aportul de vitamine A, B, C, D şi E, dar şi minerale, precum calciu, magneziu, zinc, potasiu şi fosfor. Toate fac din ea un aliat excelent pentru eliminarea stresului şi hiperexcitabilităţii, echilibrându-ţi sistemul nervos şi ajutându-te să ai un somn liniştit ca de bebeluş.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite