VIDEO Cum facem Dragobetele cool? Să-l scoatem din opinci şi să-l transformăm din ruda săracă a Valentine’s Day într-un Cupidon cu priză la oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Valentine’s Day este o sărbătoare de import care îi scoate pe mulţi români din sărite, mai ales că au şi argumentul sărbătorii neaoşe a iubirii, Dragobetele, din 24 februarie. Mai mult, şi celor care nu au nimic împotriva Valentine’s Day le displace, totuşi, kitsch-ul care inundă ziua de 14 februarie cu toate dulcegăriile made in China promovate ca simbol al dragostei.

Pentru că de la vorbe la fapte este cale lungă, să lăsam deoparte indignarea neconstructivă anti-Valentine’s şi declaraţiile pro-Dragobete şi să ne transformăm în PR-ii Dragobetelui. Să trecem la treabă şi să punem în aplicare prima etapă a unei campanii de marketing deştepte: idei de la voi, români entuziaşti şi încă îndrăgostiţi de ceea ce ne aparţine.

Cum ar trebui să arate această sărbătoare ca să ne atragă la modul concret şi să ne facă se ne bucurăm sincer de un moment pe care să-l simţim al nostru pe de-a-ntregul?

Cu ce să-şi surprindă iubitul mândra pe 24 februarie, în stil Dragobete? Ce să-i aducă celei pe care o iubeşte în loc de pluşuri, bomboane de ciocolată, trandafiri sau orhidee? Poate o coroniţă împletită din flori simple, aşa cum mi-a mărturisit o colegă?

image

FOTO b365.ro

Cum ne-am distra pe cinste în ziua de Dragobete, inclusiv într-un club? Ce-ar fi să ne îndulcim în cuplu sorbind o cupă de socată rece ca gheaţa, aşa cum îmi prepara bunicul, Dumnezeu să-l odihnească, în loc de o şampanie fiţoasă? 

image

FOTO farfuridi.ro

Sau să ne clătim ochii cu o prezentare de modă în care să se regăsească şi motive tradiţionale româneşti. Nu spune nimeni să ne îmbrăcăm în iţari sau să se învăluie biata fată în maramă, dar cu siguranţă o ţinută din secolul 21 poate fi scoasă din mulţime de o ie românească, de o curea care să amintească de brâurile şi cingătorile mândrelor prinse în hore la sărbătoarea de Dragobete, pe vremuri. 

image

Regina Maria a României, o mare iubitoare a costumului popular românesc FOTO cooperativatraditionala.ro

Broboadele străbunicelor şi basmalele puse la gâtul strănepoatelor şi nepoatelor, iată tot atâtea moduri prin care poţi arăta că pe 24 februarie iubeşti româneşte, nu franţuzeşte, chinezeşte, englezeşte, păsăreşte...

image

FOTO emancipareafemeii.blogspot.ro

Sau, pentru că dragostea trece, cu certitudine, prin stomac, am putea să reinventăm preparate tradiţionale româneşti, după cum îmi spune o altă colegă, Raluca Moisă, mereu inspirată într-ale gastronomiei, pe care mulţi gurmanzi o cunosc deja sub pseudonimul Farfuridi. Deci, ce spuneţi de un cupcake din mămăligă sau o inimioară dulce pe bază de mămăligă? Nu ştiu cum vă sună, sper că amuzant, dar gustul sunt sigură că va fi capabil să ne transmită fiori de plăcere, la cât de pricepută în bucătărie s-a dovedit Farfuridi de nenumărate ori.

Apoi, are nevoie Dragobete de un imn, o portavoce precum, să spunem, a Mariei Tănase, care să-i avertizeze pe îndrăgostiţi „Cine iubeşte şi lasă, Dumnezeu să-i dea pedeapsă?“. Ori e prea tragic, prea mioritic, mesajul pentru o celebrare a iubirii?

Ar merge, poate, mai bine „Bună seara, iubito“, melodie pe care Loredana Groza şi Ion Caramitru îşi împletesc vocile murmurând versurile lui Lucian Avramescu?  

Sau o sărbătoare de acum 170 sau 180 de ani, după cum au stabilit etnologii, ar avea nevoie de „straie noi“, deci ar fi mai potrivit să ne cânte iubirea un artist dintre cei pe care îi ascultăm azi? Cine ar fi demn de o astfel de onoare?

Suntem curioşi să citim ideile voastre, să ne arătaţi ce înseamnă pentru voi această sărbătoare, să vedem selfie-uri şi pozele urcate de voi pe Instagram. Să-l ajutăm pe ignoratul român Dragobete să-l umbrească, cel puţin în România, pe americanul Valentine’s Day! Vă invităm să folosiţi #Dragobete pe Facebook/Instagram la pozele pe care le urcaţi. Vom face albume foto cu pozele urcate de voi şi pe pagina noastră de Facebook.

Mingea este în terenul vostru!

 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite