Topul pretextelor folosite de bărbaţi ca să nu-şi pună prezervativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mult 15% din bărbaţi au cu adevărat nevoie de un prezervativ mai mare decât măsura standard. FOTO Shutterstock
Cel mult 15% din bărbaţi au cu adevărat nevoie de un prezervativ mai mare decât măsura standard. FOTO Shutterstock

Bărbaţii nu sunt prea încântaţi să folosească prezervativul în timpul actului sexual, chiar dacă partenera este ocazională, şi adesea invocă tot felul de motive ca să scape de „căciuliţă“, deşi riscă să contacteze sau să dea mai departe boli cu transmitere sexuală.

Sexologii au făcut pentru publicaţia Your Tango un top cu cele mai folosite scuze de către bărbaţi pentru a nu purta prezervativ când fac sex, secondate de lipsa de temei a acestor motive.

1. Prezervativul diminuează plăcerea

Acesta este primul pe lista pretextelor şi, chiar dacă în multe cazuri poate să fie o problemă cât se poate de reală, sexologii sunt de părere că nu reprezintă o scuză valabilă pentru a refuza protecţia oferită de un prezervativ. Există tipuri de prezervative realizate special pentru a nu compromite plăcerea niciunuia dintre parteneri, aşa că important este să existe interes pentru a descoperi cea mai potrivită alegere de la caz la caz.


2. Prezervativul este prea mic

Conform unui studiu recent, între 30% şi 35% din bărbaţi au nevoie de un prezervativ mai mic decât măsura standard, în timp ce 50% din reprezentanţii sexului puternic se încadrează în categoriile medium şi standard. Adevărul este că cel mult 15% din bărbaţi au cu adevărat nevoie de un prezervativ mai mare decât măsura standard, prin urmare 85% nu au de ce să se considere mai dotaţi decât este cazul.

3. Habar nu are să aleagă prezervativul potrivit pentru el

În ziua de azi există zeci de surse de informare despre cum să alegi un prezervativ de care să fii mulţumit, prin urmare nu ar trebui să existe scuza că nu reuşesc să găsească „hăinuţa“ potrivită pentru nevoile personale, de la mărime până la textură.

4. Urăşte să se oprească în toiul actului sexual ca să-şi pună prezervativ

Cele câteva secunde necesare pentru a-şi pune un prezervativ nu reuşesc să stingă pasiunea momentului, aşa cum se tem sau susţin mulţi bărbaţi. Dacă le este teamă că ar putea să rămână în pană, atunci ar trebui să găsească împreună cu partenera modalităţi mai excitante de a duce la capăt această sarcină ingrată, în aşa fel încât rezultatul să fie exploziv. Un bărbat căruia îi pasă de sănătatea sa, dar şi de sănătatea partenerei va face orice este necesar pentru a se asigura că vor avea parte de o experienţă sexuală nu numai plăcută, ci şi sigură.

5. Este sigur de fidelitatea partenerei

Unii bărbaţi uită de prezervativ pentru că au mare încredere în partenerele lor sau, pur şi simplu, pentru că au impresia că sunt la curent cu trecutul amoros al acestora. Alteori, reprezentanţii sexului tare preferă să se bazeze pe instinct şi decid să renunţe la prezervativ doar pentru că femeia abia cunoscută „pare în reguă“, explică sexologii. Până la urmă şi aceasta este doar o scuză, pentru că prezervativul scuteşte un cuplu, inclusiv cuplurile căsătorite, nu numai de probleme de sănătate, ci şi de sarcini nedorite.

6. Este prea comod sau prea beat ca să-i pese de prezervativ 

Nu în ultimul rând, bărbaţii ajung să facă sex fără prezervativ doar pentru că sunt prea ameţiţi de băutură ca să mai bage de seamă acest lucru ori pentru că sunt prea comozi ca să umble cu prezervative la ei. În astfel de cazuri, bărbaţii ar trebui să fie recunoscători că partenera ocazională are acasă prezervative, în loc să o judece pentru că este prevăzătoare.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite