Sfaturi pentru o iubire de vară fără inimă frântă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Inhibiţiile dispar sau intră în vacanţă atunci când temperaturile cresc în termometre. Vacanţa de vară sau un concediu prelungit în perioada estivală este momentul perfect pentru a ne amoreza la prima vedere, dar chiar şi în aceste împrejurări trebuie să ne păstrăm un dram de raţiune, atrage atenţia Laurel House, expert în relaţii de cuplu.

„Te-am văzut, mi-ai plăcut, ce rămâne de făcut“, spun versurile unui cântec cunoscut. În niciun caz nu este oportun să vă aruncaţi în braţele primului necunoscut arătos sau să urmaţi orbeşte orice duduie care v-a zâmbit cu subînţeles, spune Laurel House, specialist în relaţii interumane, într-un articol publicat pe shine.yahoo.com.

Poate că vă doriţi numai să aveţi cu cine să împărtăşiţi clipele plăcute din vacanţă, dar tocmai în situaţii de genul acesta lăsăm de-o parte precauţiile şi ajungem să regretăm urmările. 

Prin urmare, iată cele câteva lucruri de care trebuie să ţineţi cont pentru a vă bucura pe deplin de o iubire de-o vară:

Ascultăţi instinctul

Vara ne face să ne simţim mai liberi şi să fim mai îndrăzneţi. De aceea, trebuie să avem grijă ca atunci când instinctul ne spune că ar fi cazul să nu ne implicăm într-o anumită situaţie, indiferent de cât de relaxaţi suntem, să stăm de-o parte. Nu vă sfiiţi să puneţi capăt unui flirt cu un potenţial partener, pe un ton politicos şi amical, dacă ajungeţi să vă simţiţi inconfortabil în prezenţa lui sau a ei.

Pune întrebări 

Doar pentru că vă gândiţi de la bun început că relaţia de-o vară nu are şanse să treacă la un alt nivel, asta nu înseamnă că trebuie să vă cuplaţi cu oricine şi să faceţi orice vă trece prin cap. Interesaţi-vă cu cine aveţi de-a face, puneţi câteva întrebări care să vă ajute să vă faceţi o idée despre femeia sau bărbatul întâlnit, doar nu vreţi să fiţi jucat pe degete sau, mai rău, să ajungeţi într-o situaţie periculoasă.

Nu-ţi pierde timpul degeaba

Iubirile de-o vară îţi oferă experienţe frumoase şi interesante, cel puţin asta este ideea pe care o avem în minte cei mai mulţi dintre noi în această privinţă. Probabil că aşa şi este de cele mai multe ori. Dar nu ignoraţi faptul că există mari şanse să vă distrugeţi buna dispoziţie şi, prin urmare, întreaga vară, dacă acesta va fi singurul lucru de care veţi ţine seama atunci când dragostea vă va face cu ochiul. Ar fi păcat să vă pierdeţi timpul cu o persoană plicticoasă sau, mai rău, să vă încurcaţi cu cineva cu probleme emoţionale. Aşa că nu vă jenaţi să spuneţi „la revedere“ atunci când este cazul.

Cuplează-te cu un localnic

O relaţie de-o vară cu un localnic are cele mai mari şanse să se transforme într-o experienţă cu adevărat romantică şi să vă lase şi amintiri frumoase. Ce poate fi mai incitant decât să descoperiţi noi sentimente şi o nouă persoană , în timp ce vizitaţi un oraş sau o ţară alături de cineva din partea locului, care vă va dezvălui  magnifice şi vă va face să vă minunaţi în faţa unor secrete 

Nu te implica mai mult decât este cazul

Nu vă puneţi sufletul pe tavă într-o relaţie pe care aveţi de gând să o încheiaţi curând. Încercaţi să vă distraţi fără să vă întoarceţi acasă cu inima frântă. Ultimul lucru pe care îl doriţi este să suferiţi luni de zile după un tip sau o fată pe care, cel mai probabil, nu-i veţi mai întâlni niciodată.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite