Sexul în căsnicie, puţin şi prost? 10 motive pentru care viaţa intimă devine mai bună după căsătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuplurile căsătorite pot experimenta mai mult în pat FOTO: Arhivă Adevărul
Cuplurile căsătorite pot experimenta mai mult în pat FOTO: Arhivă Adevărul

Ar trebui să-ţi iei „adio“ de la sex după ce semnezi certificatul de căsătorie, cred cu tărie burlacii. Chiar dacă te „pricopseşti“ cu acelaşi partener pentru tot restul vieţii, sexul poate deveni mult mai bun după căsătorie.

Mariajul este „moartea amorului“, spun mai în glumă, mai în serios burlacii, convinşii find că, odată ce semnezi certificatul de căsătorie, inviţi monotonia în aşternuturi. Sexul în căsnicie nu poate fi altfel decât puţin şi prost, cred foarte mulţi oameni. Într-adevăr, viaţa sexuală se schimbă după căsătorie, dar aceasta nu înseamnă că relaţiile intime nu vor mai fi ca altădată.

Poate că pasiunea de la început se mai domoleşte, dar trebuie să priveşti şi partea plină a paharului, pentru că există o mulţime de aspecte plăcute legate de viaţa sexuală în căsnicie. Iată 10 motive pentru care ea devine mai interesantă după ce vă legalizaţi relaţia:

1. Vă cunoaşteţi foarte bine

O relaţie de lungă durată are avantajele sale, iar unul incontestabil este acela că ştiţi exact ce aşteptări are partenerul în aşternuturi, care sunt zonele lui eronege, unde trebuie să insistaţi cu atingerile - şi unde nu.

2. Deveniţi experţi în sexul pe fugă

Poate că nu mai aveţi timp sau chef pentru hârjoneala şi preludiul interminabil de pe vremea celibatului, dar o partidă de sex de cinci minute poate fi cel puţin la fel de satisfăcătoare ca una de o oră. Partidele rapide pot fi foarte „fierbinţi“, pentru că se pot întâmpla la orice oră din zi şi din noapte şi în orice loc.

3. Sexul poate fi amuzant

Toate acele momente pe care le credeai jenante la început de relaţie se transformă în motive de amuzament după ce ajungeţi să vă cunoaşteţi bine. În viaţa de zi cu zi, sexul nu este ca-n filme. Mai cazi din pat, te dai cu capăul de tăblie, încerci o poziţie prea complicată – sunt întâmplări de care veţi râde în dormitor.

4. Vă puteţi bucura pe deplin de intimitate

Sunt multe lucruri care distrag atenţia de la sex în căsnicie, mai ales dacă în peisaj au apărut copiii. Dar fiţi siguri că veţi şi scăpa de alte motive de stres şi îngrijorare. Nu trebuie să vă mai întrebaţi, de exemplu, dacă partenerul este mulţumit de „prestaţia“ în pat şi a atins orgasmul sau dacă vă găseşte atrăgător/oare, pentru că veţi avea curajul să aflaţi chiar de la el toate aceste lucruri.

5. Puteţi să experimentaţi mai mult

Fanteziile sexuale nu pot fi puse în aplicare fără să comunicaţi, să negociaţi şi să aveţi încredere unul în celălalt. Vă cunoaşteţi suficient de bine pentru a nu vă mai teme să experimentaţi lucrurile pe care, la început de relaţie, nu aţi fi îndrăznit să i le propuneţi partenerului.

6. Bolile cu transmitere sexuală sunt de domeniul trecutului

Amândoi v-aţi făcut testele medicale şi nu trebuie să vă mai temeţi de bolile cu transmitere sexuală. Desigur, vorbim în acest caz de cuplurile monogame.

7. Vă bucuraţi de orgasm simultan

Nu este o regulă, dar cu cât ai mai des relaţii intime cu aceeaşi persoană (pe care o iubeşti şi cu care te simţi bine), cu atât este mai probabil să aveţi orgasm simultan. Într-o relaţie de lungă durată, reuşiţi să vă sincronizaţi mai bine în pat, pentru că vă cunoaşteţi mai bine.

8. Sexul este mereu disponibil

Traiul sub acelaşi acoperiş presupune că puteţi face sex oricând – desigur, dacă aveţi o comunicare bună şi o căsnicie „sănătoasă“. Nu mai este nevoie să traversezi oraşul pentru a merge la o întâlnire, pentru că partenerul este lângă tine şi, chiar dacă nu mai faceţi la fel de mult sex ca pe vremuri, vă puteţi bucura de el ori de câte ori vreţi.

9. Sexul se poate perfecţiona

Sexul nu devine neapărat mai bun cu timpul, dar practica ajută în acest sens. Când îl „exersezi“ cu aceeaşi persoană ani la rând, cu siguranţă „performanţele“ tale vor fi mai bune, cel puţin în ochii partenerului.

10 Nu trebuie să vă mai prefaceţi

Într-o căsnicie, nu mai este nevoie să mimaţi orgasmul sau să spuneţi că vă plac acrobaţiile în dormitor. Aceste minciunele se folosesc, de regulă, la începutul relaţiei, când evitaţi sinceritatea de teamă să nu vă îndepărtaţi sau să jigniţi partenerul. O bună comunicare în pat vă va ajuta să vă descoperiţi reciproc.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite