Semne care îţi arată că te îndrepţi spre o despărţire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probleme precum stresul cauzat de diferiţi factori sunt, de obicei, uşor de rezolvat, însă acestea reprezintă un mic obstacol doar dacă nu sunt ignorate şi transformate în unul dintre lucrurile serioase de mai jos, notează site-ul „The Guardian“.

Niciunul dintre acestea nu înseamnă că o să divorţaţi, acest lucru se poate întâmpla doar dacă nu mai sunteţi dispuşi să lucraţi la relaţia voastră sau dacă nu puteţi să recunoaşteţi că ceva nu merge bine. Atâta timp cât amândoi sunteţi determinaţi să luptaţi pentru relaţia voastră, încă există speranţă.

1. Nu faceţi destul sex

Asta nu înseamnă că trebuie să vă îndreptaţi către tribunal. Ceea ce contează este nepotrivirea dintre voi. Atunci când tu vrei mai mult sau mai puţin sex decât partenerul tău apar problemele. În caz contrar, nu contează ce fac sau nu fac alte cupluri, ci ce funcţionează pentru voi. De obicei, lipsa sexului indică o altă problemă mai mare pe care o aveţi în relaţie decât această problemă în sine.

2. Petreceţi prea puţin timp împreună

Întâlnirile nu sunt necesare decât dacă vreţi voi să fie. Dacă nu ieşiţi seara la întâlnire nu înseamnă neapărat că relaţia voastră este distrusă. În orice caz, dacă înlocuim ieşitul seara cu petrecutul de timp împreună, cel din urmă este extrem de important. Indiferent de activităţile pe care le faceţi, fie că mergeţi la o plimbare, fie că gătiţi împreună, contează ca acestea să exprime faptul că partenerul vostru reprezintă o prioritate. În caz contrar, există riscul să vă deconectaţi, iar dacă nu vă faceţi timp pentru partenerul vostru, va apărea, eventual, o pierdere a intimităţii.

3. Aprecierea şi recunoştinţa

Acestea sunt extrem de importante, iar dacă dispar, pot duce la cele patru semnale de alarmă de mai jos. Nu este vorba despre gesturile măreţe, ci despre micile gesturi de apreciere zilnice precum „apreciez cât de mult munceşti pentru familia noastră“ sau chiar infimul gest de a face o cană de cafea.

În terapia de cuplu există „cei patru cavaleri ai apocalipsei“, semne de care trebuie să fim conştienţi. Acestea sunt semnele de alarmă pe care le căutam atunci când facem terapie, care indică nişte probleme mult mai profunde, iar cuplul este în pericol dacă nu este pregătit să lucreze la acestea.

4. Criticatul

Dacă tu sau partenerul tău obişnuiţi să vă criticaţi des, înseamnă că atacaţi personalitatea celuilalt. Pe termen lung acest lucru naşe resentimente. Dacă o persoană îşi critică constant partenerul, acest lucru poate deveni o problemă imensă.

5. Dispreţul

Aceasta este cea mai grea parte la care se poate lucra, însă nu imposibilă, atâta timp cât este recunoscută şi amândoi partenerii sunt dispuşi să lucreze la ea. Dar dacă cineva îşi priveşte de sus partenerul, îl desconsideră, îşi dă constant ochii peste cap atunci când celălalt vorbeşte, îşi bate joc de celălalt, este sarcastic, înseamnă că îl consideră inferior. Dispreţul poate duce uşor la pierderea respectului.

6. Atitudinea defensivă

Dacă nu puteţi vorbi unul cu altul deoarece unul dintre voi sau amândoi sunteţi defensivi, înseamnă că aveţi o problemă, iar în timp nu vă veţi mai asculta unul pe celălalt şi, astfel, vă veţi îndepărta. Comunicarea este cheia rezolvării oricărei probleme. În caz contrat, totul se transformă într-o luptă în care nu faci decât să te aperi şi nu rezolvi nimic. Dacă poţi să te opreşti, ar trebui să îi oferi ceva spaţiu şi timp partenerului pentru a vorbi şi pentru a îl asculta, dacă mai ai speranţa că se poate rezolva ceva.

7. Blocajul

Acest lucru se întâmplă atunci când o persoană se retrage, nu mai vorbeşte şi astfel va bloca persoana de lângă ea. De obicei, se ajunge în această situaţie când unul dintre parteneri este blocat pentru că celălalt refuză să înţeleagă ceea ce i se spune deoarece nu poate să facă faţă sau îi este frică. Rezultatul este acela că persoana blocată încearcă cu disperare să vorbească cu cealaltă. O altă consecinţă este atmosfera neplăcută care o poate face pe persoana blocată să îi fie frică să mai discute deoarece ştie că cealaltă persoană nu îi va răspunde în niciun fel. Acest lucru închide orice fel de cale de comunicare şi remediere a situaţiei.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite