Semne că monotonia este pe cale să distrugă relaţia: ce măsuri putem lua pentru a împiedica ruptura

0
0
despartire/divort foto 123rf

Primul pas pentru a remedia problema este conştientizarea acestor semne şi trecerea la acţiune pentru a putea schimba rezultatul.

Cu toţii ne dorim să păstrăm în cuplu pasiunea nebună şi dorinţa de a împărţi fiecare clipă cu partenerul, dar realitatea este că monotonia este aproape inevitabilă. Aceasta nu înseamnă automat că relaţia se destramă, însă este nevoie ca ambii parteneri să lucreze la restabilirea echilibrului, scrie bustle.com.

La urma urmei, în nicio relaţie nu există „un dans constant între siguranţă şi noutate“, spune psihoterapeutul Christine Scott-Hudson. „Dacă ai prea multă siguranţă în ceea ce-l priveşte pe partener, este posibil să te simţi plictisit, blocat şi neinspirat“, afirmă specialistul.

Primul pas pentru a remedia problema este conştientizarea acestor semne şi trecerea la acţiune pentru a putea schimba rezultatul.

Semne că este timpul să iei măsuri:

Nu îţi poţi concentra atenţia când purtaţi o conversaţie

Plictiseala poate apărea din mai multe motive, dar de cele mai multe ori este cauzată de faptul că relaţia a suferit un blocaj. Amintiţi-vă că relaţiile necesită îngrijire, iar asta include realizarea de lucruri noi atât împreună, cât şi separat, astfel încât să aveţi mereu ceva interesant de povestit.

Aţi ajuns colegi de apartament

Sunt minunate serile confortabilă de după program, când vă întâlniţi acasă, vă puneţi pijamalele şi vedeţi un film împreună. Dar prea multe astfel de nopţi pot duce la plictiseală. Nicio relaţie nu are parte de distracţie şi amuzament 24/7, dar când relaţia se rezumă doar la a dormi împreună, este un semn clar că trebuie să depuneţi eforturi pentru a vă reconecta.

Preferi să-ţi petreci timpul singur/ă

Un semnal de alarmă este şi dacă preferi să-ţi petreci timpul singur/ă sau cu prietenii în detrimentul activităţilor pe care le-ai putea face în cuplu. Acest lucru poate rezulta dintr-o lipsă de interes. De asemenea, este important de menţionat că avem tendinţa de a crede că ne plictisim de o relaţie atunci când, de fapt, intervine monotonia în alte planuri ale vieţii şi apoi proiectăm inconştient plictiseala asupra partenerului nostru.

Luaţi în considerare începerea unei alte relaţii

Dacă plictiseala a ajuns să-şi facă de cap în relaţia voastră, nu vă miraţi că începeţi să vedeţi alte opţiuni de partener. „S-ar putea să vedeţi alţi potenţiali parteneri sau să începeţi să comparaţi relaţiile anterioare cu cea din prezent“, subliniază psihoterapeutul Christine Scott-Hudson.

Infidelitatea devine o opţiune

Cea mai frecventă reacţie atunci când partenerii se confruntă cu monotonia în cuplu este apariţia ideii unei aventuri. Întrebaţi-vă ce efect poate avea această aventură şi vedeţi dacă sunteţi dispuşi să vă asumaţi riscurile. Discutaţi cu partenerul şi puneţi la punct un plan care să restabilească pasiunea în cuplu. Este firesc să te simţi plictisit uneori, dar depinde numai de voi cum doriţi să evolueze relaţia.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite