Principalele nevoi ale femeilor într-o relaţie: Bărbaţii sunt «angajamentofobi»  şi fug de dragoste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nevoile femeilor într-o relaţie
Nevoile femeilor într-o relaţie

Biologii şi psihologii evoluţionişti care studiază startegiile de împerechere ale oamenilor au ajuns la concluzia că femeile de pretutindeni împărtăşesc aceleaşi convingeri cu privire la calităţile pe care le doresc de la bărbaţii lor. Allan şi Barbara Pease au dezbătut acest subiect într-o carte.

Cei mai mulţi dintre noi am crescut fiind convinşi că într-o bună zi ne vom găsi „alesul“, acea pesoană specială alături de care suntem sortiţi să ne petrecem viaţa. Dar chiar şi aşa, viaţa reală nu reuşeşte să se ridice la nivelul aşteptărilor. Rata divorţurilor a ajuns să depăşească 50% în numeoase ţări, iar procentul aventurilor extraconjugale este estimat undeva la 30-60%.

Allan şi Barbara Pease, cei mai de succes autori ai Australiei în domeniul dezvoltării personale şi organizaţionale, vorbesc despre nevoile în cuplu ale bărbatului şi ale femeii în cartea „De ce bărbaţii au nevoie de sex, iar femeile de dragoste“.

Iată primele 5 lucruri pe care femeile şi le dorersc de la bărbaţi:

Dragoste

O femeie doreşte să i se reamintească în fiecare zi că este iubită şi adorată şi are nevoie drept dovadă de vorbele şi atenţia partenerului. Femeile doresc dovezi de dragoste zilnice. Acest concept este dificil de priceput pentru un bărbat, deoarece el îşi arată expresia dragostei pe care i-o poartă „făcând lucruri“ pentru ea.

Loialitate

Definiţia pe care o femeie o dă infidelităţii diferă foarte mult de cea a unui bărbat. Bărbatul este preocupat de faptul că ea ar putea face sex cu altcineva şi drept urmare el ar putea să investească timp în creşterea copilului unui alt bărbat. Principala îngrijorare a unei femei vizează legătura emoţională dintre un bărbat şi cea cu care flirtează. De aceea, prima ei întrebare este: „O iubeşti pe femeia asta?“. Dacă un bărbat afirmă: „Nu, a fost sex şi atât“, rareori va fi crezut, din cauza faptului că femeile nu pot percepe cum poţi face sex cu cineva fără a avea o legătură emoţională. Dar pentru bărbaţi este foarte simplu. Aceştia îşi pot delimita foarte uşor conceptele în minte, astfel încât sexul să fie doar sex, iar dragostea, dragoste.

Bunătate

Principalul lucru pe care-l poate oferi o femeie este posibilitatea reproducerii, aşadar, ea este foarte atentă cui îi va face acest favor, printre calităţile necesare ale „celui ales“ numărându-se dragostea, sinceritatea, generozitatea şi bunătatea. Femeile din timpuri străvechi preferau bărbaţii generoşi şi-i evitau pe cei strânşi la pungă pentru că cei mai generoşi le puteau oferi resurse şi protecţie, atât lor, cât şi copiilor, crescând astfel şansele de supravieţuire. Aproape toate femeile, indiferent de cultură, manifestau o puternică preferinţă pentru bărbaţii de succes din punct de vedere financiar, iar femeile potente din punct de vedere financiar arătau o preferinţă încă şi mai mare pentru astfel de bărbaţi, deoarece ele doresc un bărbat chiar mai puternic decât ele. Din această pricină, foarte rar veţi vedea o femeie bogată, puternică, de succes alături de un bărbat fără potenţial financiar.

Angajament

Femeile de pretutindeni îi acuză pe bărbaţi că sunt „angajamentofobi“ şi că fug de dragoste. Bărbaţii se tem să-şi ia un angajament ferm faţă de o femeie şi tremură la gândul unei eterne monogamii, iar cei mai mulţi înţeleg prin angajament împărţirea resurselor. Dintr-o perspectivă strict biologică, o femeie nu vrea ca un bărbat să se implice în aducerea pe lume şi creşterea unui copil al altei femei, ci vrea ca acesta să-şi dedice toate eforturile ei şi copilului ei. De aceea, monogamia este una dintre cerinţele preliminare absolut necesare din punctul de vedere al celor mai multe femei. Când încrederea unei femei este înşelată, relaţia poate fi greu de reparat, iar femeile care suferă mai multe despărţiri pot deveni cinice, negând faptul că există pe lume vreun bărbat demn de încredere.

Educaţie şi inteligenţă

Un bărbat mai educat şi mai inteligent este văzut ca fiind mai capabil să strângă resurse. Educaţia mai bună înseamnă că acesta va putea deţine poziţii în vârful ierarhiei profesionale, ajungând astfel să dispună de mai multă putere, resurse şi să aibă un statut mai înalt. Asta nu înseamnă că toate femeile vor să se mărite cu un milionar, dar cu siguranţă ele nu-şi doresc unul care să facă pariuri sau să îşi asume riscuri financiare inutile.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite