Prezervativul viitorului: ce funcţii „minune“ are contraceptivul realizat dintr-un material care imită ţesutul uman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Wollongong, Australia, au „fabricat“ un soi de prezervative ultra-durabile care, spun ei, transformă experienţa sexuală într-una mai plăcută chiar şi decât sexul fără prezervativ.

Contraceptivul-minune este realizat din hidrogel, un material solid şi puternic, dar flexibil, care poate fi „modelat“ în laborator astfel încât să se simtă şi să se comporte precum ţesutul uman. Printre altele, acest prezervativ are funcţie de auto-lubrefiere şi poate înlesni procedura de administrare a unor medicamente (care se absorb în piele), schimbând dramatic „faţa“ contracepţiei masculine, potrivit „Science Alert“. Cercetătorii urmează să testeze felul în care corpul uman răspunde la material, după cum a declarat Robert Gorkin, conducătorul studiului.  

„Vom observa activitatea creierului, pentru a ne da seama dacă rezultatele sunt sau nu mai bune decât în cazul prezervativelor din latex. Dacă se dovedeşte a fi într-adevăr atât de bun, atunci va fi folosit de tot mai mulţi oameni şi vom putea să oprim răspândirea bolilor”, a declarat Gorkin.

Echipa din spatele proiectului, condusă de omul de ştiinţă Robert Gorkin, a reuşit realizarea prototipului după ce a câştigat în 2013 accesul la 100.000 de dolari americani din fondul pentru cercetări, în scopul creării viitoarei generaţii de prezervative.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite