Părinţii care şi-au controlat excesiv copiii îi vor transforma în adulţi nefericiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care au crescut simţind că părinţii i-au controlat excesiv pot creşte devenind adulţi mai puţin fericiţi decât copiii care au avut mai multă libertate, sugerează cercetătorii.

Specialiştii de la Universitatea din Londra au elaborat un studiu, la care au participat 2000 de persoane născute între anii 1946 şi 2015, pentru a evalua impactul pe care l-a avut atitudinea părinţilor asupra fericirii copiilor.

Cei care au declarat că au avut părinţi mai permisivi au avut o viaţă mai fericită, în timp ce participanţii care au declarat că au avut părinţi care i-au controlat din punct de psihologic, care le-au invadat intimitatea sau care le-au îngrădit libertatea, au avut parte de mai puţine momente fericite, informează sciencealert.com. 

„Părinţii ne formează baza prin care noi explorăm lumea, în timp ce o atitudine călduroasă din partea lor ne ajută ca mai târziu să ne integrăm social şi să ne dezvoltăm din punct de vedere emoţional” declară Mail Stafford pentru „The Independent”. 

De asemenea, studiul a confirmat ipoteza conform căreia copiii care au avut relaţii strânse cu părinţii lor vor trăi la rândul lor relaţii sănătoase şi fericite, de-a lungul vieţii.

Cercetătorii sugerează că acest subiect necesită studii mult mai detaliate, însă rezultatele obţinute până acum arată o legătură între relaţiile copiilor cu părinţii şi nivelul bunăstării şi gradul de fericire cu care aceştia şi-au trăit vieţile.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite