„Oraşul Păcatelor”, ameninţat de o epidemie de sifilis: autorităţile anunţă un număr record de îmbolnăviri în Las Vegas şi pun la zid reţelele sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Epidemia de Sifilis din statul american Nevada ia proporţii, Las Vegas este cel mai afectat oraş. FOTO movoto.com
Epidemia de Sifilis din statul american Nevada ia proporţii, Las Vegas este cel mai afectat oraş. FOTO movoto.com

Locuitorii statului Nevada au avut parte de un şoc după ce autorităţile au anunţat un număr record de oameni diagnosticaţi cu sifilis. Iar veştile proaste nu se opresc la cazurile de sifilis, temeri existând şi în ceea ce priveşte alte boli cu transmitere sexuală.

Epidemia de sifilis din statul american Nevada ia proporţii, cauzele fiind, potrivit autorităţilor oraşului Las Vegas, sexul ocazional cu persoane necunoscute - care se află în strânsă legătură cu reţelele sociale -, şi ignorarea importanţei folosirii prezervativelor. Autorităţile au raportat săptămâna trecută  o creştere de 128% a cazurilor de sifilis. 

Care este starea de fapt în Nevada?

Epidemia de sifilis a fost anunţată în Las Vegas după creşterea cu 128% a cazurilor raportate din anul 2012 până în prezent, cu 615 cazuri de boală la bărbaţi (diagnosticaţi anul trecut) din 694 raportate. Potrivit oficialilor, acest lucru face ca Nevada să aibă cea mai mare rată de sifilis din Vestul Statelor Unite.

Un număr crescând de cazuri de sifilis a mai fost raportat şi în alte regiuni ale statului, dar în acest caz ar putea fi pus pe seama creşterii populaţiei, au mai declarat reprezentanţii departamentului de sănătate.

Între timp, tinerii din statul Nevada continuă să-şi înceapă viaţa sexuală la vârste fragede şi să nu folosească prezervativ în mod constant sau în mod corect, au precizat reprezentanţii Centrului de Control şi Prevenţie a Bolilor.

Reţelele sociale sunt puse la zid

Oficialii din domeniul Sănătaţii au lansat avertizări publice despre prevalenţa sexului ocazional cu necunoscuţi, de vină fiind şi reţelele sociale, în special uzul aplicaţiilor de pe telefoanele inteligente. Reprezentanta departmentului de Sănătate din Las Vegas, Elizabeth Adelman, a declarat că tinerii dependenţi de iPhone-uri pot avea rapid şi uşor acces la întâlniri amoroase, iar „negocierea” folosirii prezervativului este mai difcilă în astfel de cazuri. Pentru a combate fenomenul, oficialii din Las Vegas au început să colaboreze cu diverse site-uri şi aplicaţii.

Sifilisul este o boală cu transmitere sexuală care există din perioada romanilor, potrivit doctorului Tony Fredrick, medic epidemiologist în cadrul departamentului de Sănătate din Nevada de Sud. Boala nu dispare cu totul niciodată, ci poate să reapară, a explicat acesta. Se poate depista prin analize de sânge, nu prin analize de urină. Cauzată de bacteria Treponema pallidum, sifilisul se răspândeşte prin contact sexual direct, dacă există o rană deschisă sau o leziune, de obicei în zona genitală, anală sau bucală. Simptomele nu sunt întotdeauna vizibile şi boala poate avansa în decursul a mai multor ani, chiar decade, în lipsa tratamentului. În faze incipiente, aceasta se tratează cu penicilină. Dacă nu se tratează la timp, ea poate genera complicaţii grave.

Potrivit Centrului de Control şi Prevenţie a Bolilor, simptomele sifilisului în faza avansată includ coordonarea cu greutate a mişcărilor muşchilor, amorţeală, paralizie, orbire şi demenţă. În cel mai avansat stadiu, boala poate afecta grav organele interne şi poate duce la deces.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri