Iubirea la a doua tinereţe: vârstnicii sunt cei mai atenţi amanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La vârsta a treia, cuplurile sunt mai tandre în intimitate FOTO Shutterstock
La vârsta a treia, cuplurile sunt mai tandre în intimitate FOTO Shutterstock

Că sexul devine mai bun odată cu vârsta o confirmă toate sondajele publicate până acum. Cel mai recent dintre ele spune că vârstnicii sunt mult mai atenţi decât tinerii la plăcerea partenerului/ei în intimitate.

Poate că relaţiile intime nu sunt la fel de frecvente la vârsta a treia ca la tinereţe, dar calitatea vieţii sexuale este la fel de bună, dacă nu chiar mai bună. Cel puţin aşa reiese dintr-un sondaj publicat recent de cel mai mare magazin online de jucării sexuale din Marea Britanie, Lovehoney.co.uk. Mai mult de jumătate din persoanele cu vârste peste 65 de ani au declarat că le place să încerce lucruri noi în pat şi trei sferturi dintre ele depun acelaşi efort şi aceeaşi pasiune în intimitate.

Deschişi la experienţe noi

Aceeaşi categorie de vârstă este cea mai tandră cu partenerii în intimitate, potrivit aceluiaşi sondaj. Aproape 60% din persoanele cu vârste peste 65 de ani au bifat afirmaţia: „În timpul sexului sunt mai concentrat asupra plăcerii partenerului/ei decât asupra plăcerii proprii“. Mai puţin de jumătate din persoanele cu vârste între 24 şi 34 de ani au fost de acord cu această afirmaţie, satisfacerea partenerului/ei fiind mai puţin importantă pentru ele.

Din sondajul britanic mai reiese că aproape un sfert dintre vârstnici deţin o jucărie sexuală, pe care au cumpărat-o pentru a-şi „condimenta“ viaţa intimă. Procentul este dublu în categoria de vârstă 18-24 de ani. „Vârsta de 60 de ani este acum echivalentul celei de 40 de ani, o perioadă de redescoperire a propriei identităţi, de explorare a sexualităţii şi a lucrurilor care aduc fericire“, spune Matthew Curry, reprezentant al site-ului Lovehoney.co.uk. În studiu au fost incluşi 3.000 de bărbaţi şi femei din Marea Britanie. Toate aceste lucruri ar putea sa explice un alt studiu, publicat anterior, de această dată de cercetătorii de la Universitatea din California, care spune că femeile de vârsta a treia sunt mai mulţumite de viaţa lor sexuală decât cele tinere. Aproape 60% se declară foarte mulţumite, chiar dacă nu fac amor la fel de des ca în tinereţe. 

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite