FOTOGALERIE Jucării şi obiecte erotice din toate timpurile, expuse la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de jucării sexuale, picturi şi fotografii erotice din toate timpurile vor fi prezentate publicului pentru prima dată în cadrul unei expoziţii deschise la Londra, din 20 noiembrie. Printre obiecte se numără şi o cutie bizară de lemn care ar creşte apetitul sexual.

Institutul de Sexologie din Londra, primul de acest fel din lume, găzduieşte luna aceasta o expoziţie mai puţin obişnuită, cu obiecte care au ca temă sexul: jucării sexuale, picturi, filme şi fotografii erotice, sculpturi, dar şi artefacte medicale.

Leacul pentru toate problemele societăţii este ca oamenii să aibă orgasme frecvente, credea psihanalistul austriac Wilhelm Reich, în 1940, când a creat o cutie pentru sex numită „Orgone“. O replică a bizarei creaţii a fost expusă la Institutul de Sexologie din Londra. Cutia de lemn este acoperită cu metal pe interior, iar Reich spunea că o forţă atmosferică misterioasă ar aduce oamenilor plăceri sexuale nebănuite.

Tot ce ar fi trebuit să facă pentru a se bucura de orgasme intense era să se închidă în cutie. Cu aceeaşi terapie, psihanalistul austriac trata diverse boli, ziarele vremii scriind poveşti despre cutiile vindecătoare de cancer. Jack Kerouac şi J.D. Salinger ar fi testat maşinăria la acea vreme. Organizatorii expoziţiei vor permite vizitatorilor să încerce neobişnuitul stimulent sexual.

Alături de „orgone“ vor fi expuse afrodiziace sau jucării bizare, dar şi fragmente din lucrările unor personalităţi care au abordat această temă, precum Sigmund Freud, Marie Stopes şi Alfred Kinsey. Câteva picturi expuse la Londra ilustrează comportamentul sexual la începutul secolulu al XX-lea.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite