Femeile pot mirosi dacă un bărbat este singur.: „Ar putea fi avantajos, au niveluri mai ridicate de testosteron”

0
Publicat:

Bărbații singuri sunt mai leneși decât cei în relații. Cu toate acestea, în timp ce mirosul corporal înțepător (BO) și singurătatea ar putea părea că merg mână în mână, autorii unui studiu spun că un miros puternic poate ajuta, de fapt, bărbații să-și găsească perechea.

Femeile pot mirosi bărbații singuri FOTO Adevărul
Femeile pot mirosi bărbații singuri FOTO Adevărul

Cercetările anterioare au arătat că bărbații singuri tind să aibă niveluri de testosteron mai ridicate decât cei aflați într-o relație. Oamenii singuri miros diferit, potrivit științei. Potrivit unui nou studiu, femeile pot adulmeca un bărbat fără pereche, scrie iflscience.com. Cercetarea publicată în revista Frontiers in Psychology sugerează că mirosul corporal al bărbaților căsătoriți diferă de cel al bărbaților singuri.

De asemenea, s-a sugerat că testosteronul poate contribui la BO, ceea ce indică faptul că bărbații singuri pot avea un miros mai puternic.

Pentru a investiga, cercetătorii au apelat la 91 de bărbați, cărora le-au dat un tricou alb simplu și i-au instruit să-l poarte timp de o zi. Cele 46 de persoane singure și 45 de bărbați parteneri au fost, de asemenea, sfătuiți să facă exerciții fizice moderate pentru a se asigura că „o cantitate semnificativă de transpirație a fost absorbită pe subrațul tricoului”.

După ce tricourile au fost colectate, femeile au fost rugate să miroasă șase articole de îmbrăcăminte diferite și li s-a dat și o fotografie a bărbaților în cauză.  

În conformitate cu ipoteza noastră, BO a bărbaților singuri a fost evaluat ca miroase mai puternic decât BO a bărbaților în partener”, scriu autorii studiului. 

De asemenea, am descoperit că fețele bărbaților singuri au fost evaluate ca fiind mai masculine decât fețele bărbaților parteneri, dar numai în rândul femeilor cuplate.

Ar putea ajuta la găsirea partenerilor potriviți

Cercetătorii au explicat că mirosul ar putea ajuta femeile să găsească parteneri potriviți. „Dintr-o perspectivă evoluționistă, ar putea fi avantajos pentru femei să detecteze semnalele chimice care conturează cuplul și, în cele din urmă, să evite să curteze bărbații parteneri (în special cu urmași) din cauza resurselor relativ reduse pe care le pot oferi”, au spus ei.

Deși acest studiu nu a testat nivelul de testosteron al participanților, cercetările anterioare au arătat că bărbații singuri tind să aibă un nivel de testosteron mai ridicat decât cei care au o relație.

Știm din cercetări anterioare că un nivel mai ridicat de testosteron este legat de un miros corporal mai puternic… Bărbații potențial singuri au niveluri mai ridicate de testosteron.„ spun autorii studiului.

Din păcate, totuși, BO puternic nu crește neapărat șansele unui bărbat de a găsi dragostea, deoarece mirosul bărbaților singuri nu a fost evaluat ca fiind mai sexy sau mai atractiv decât cel al bărbaților în parteneriat. În mod interesant, femeile au descris, de asemenea, fețele bărbaților cuplati ca fiind mai demne de încredere și mai loiale decât cele ale bărbaților singuri, deși femeile singure nu au reușit să vadă aceste calități în niciunul dintre grupuri.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite