De ce este bine ca părinţii să nu afle sexul copilului înainte ca acesta să se nască

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţini sunt părinţii care mai aleg în ziua de azi să nu li se dezvăluie sexul copilului cât se poate de devreme. Totuşi, scriitorul Aaron Gouveia, tată a doi copii, a ajuns la concluzia că părinţii pierd din vedere o mulţime de aspecte pozitive atunci când nu-şi stăpânesc nerăbdarea şi curiozitatea şi se grăbesc să afle dacă vor avea o fetiţă sau un băiat.

Scriitorul american Aaron Gouveia, un tată care a pus bazele unui blog pe teme de parenting, daddyfiles.com, a explicat într-un articol preluat de Huffington Post de ce a meritat să afle sexul copilului abia în clipa în care micuţul a venit pe lume. Nu în ultimul rând, acesta a enumerat şi avantajele descoperite în timpul celor nouă luni de aşteptare. Aaron a  mărturisit că iniţial şi-a dorit mai mult decât orice să afle cât mai repede dacă va fi tată de fetiţă sau de băiat, dar soţia sa a fost cea care l-a convins că păstrarea secretului va face evenimentul cu atât mai deosebit.

„Pe măsură ce lunile treceau, prietenii şi familia devenau din ce mai nedumeriţi că nu ştiam încă sexul copilului. Nimeni nu părea să înţeleagă de ce refuzăm să ni se dezvăluie marele secret şi mai ales cum de reuşim să ne ţinem curiozitatea în frâu“, scrie Gouveia. Acesta a decis să răspundă abia, după ce i s-a născut băieţelul, întrebărilor presante care i-au fost puse până i s-a născut cel de-a doilea băieţel:


1. Unii oameni spun că nu contează momentul în care afli sexul copilului, surpriza va fi la fel de mare. Poate că este adevărat, dar ziua în care m-am trezit în sala de naşteri, trepidând de emoţie la gândul că dintr-o clipă în alta voi afla dacă am o fiică sau un fiu, s-a transformat într-una din cele mai frumoase experinţe de care am avut parte. Apoi, am rămas cu amintirea modului în care au reacţionat rudele şi prietenii în clipa în care le-am dezvăluit secretul mult aşteptat.

2. În cele 9 luni de zile în care nu am ştiut sexul copilului am ajuns să mă minunez descoperind cât de mulţi oameni nu reuşesc să se desprindă de ceea ce este considerat normal într-o societate. Unii dintre ei au ajuns să ne considere ridicoli sau să creadă că este ceva în neregulă cu noi doar pentru că am vrut să păstrăm secretul. M-am simţit special pentru că am ales o altă cale decât cea bătătorită, pentru că am avut „îndrăzneala“ să nu mă conformez regulilor, chiar dacă i-am scos pe mulţi din sărite. 

3. Am avut numai de câştigat în ceea ce priveşte cadourile primite înainte ca micuţul să se nască. Am evitat astfel avalanşa de hăinuţe albastre care ne-ar fi năpădit din clipa în care s-ar fi aflat că vom avea băieţel, aşa cum se întâmplă cu hăinuţele roz când se anunţă venirea pe lume a unei fetiţe. Cei care au dorit să ne facă un cadou pentru copil au fost nevoiţi să găsească cele mai bune soluţii pentru ca obiectele alese să se potrivească în ambele cazuri. Iar surprizele au fost extreme de plăcute: băieţii pot purta şi roşu, verde sau galben.

4. Soţia mea a născut natural şi mi-a mărturisit că a fost extrem de motivată să împingă cu forţă în timpul naşterii şi pentru că abia aştepta să afle, în sfârşit, dacă are fetiţă sau băieţel.

5. Am realizat în clipa în care mi s-a născut copilul că nu mai contează dacă la început sperai să ai fată sau băiat. Eşti atât de fericit că s-a născut şi că este sănătos încât nu mai dai doi bani pe faptul că tu visai să ai fată şi nu băiat. Prin urmare, nu sunt de acord cu cei care mi-au spus că dacă afli din timp că ai băiat, deşi ţi-ai dori o fată, ai la dispoziţie câteva luni ca să te împaci cu ideea. Bonus: am evitat toate poveştile stereotipe despre cum va fi să am doi băieţi, întrebările despre când vom încerca să facem şi o fată, lucruri de care au parte, cu siguranţă, şi părinţii care dezvăluie cu multe luni înainte că vor avea o fată.

6. Partea cea mai amuzantă a acestei perioade de aşteptare a fost, de departe, modul în care persoanele din jurul nostru încercau să ghicească dacă vom avea băiat sau fată raportându-se la tot felul de metode băbeşti, de la cele legate de forma abdomenului până la poftele pe care le-a avut soţia mea în timpul sarcinii. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite