Cum să pui punct unei relaţii fără să provoci răni adânci şi resentimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despărţirile ajung de multe ori să şteargă amintirile frumoase din timpul unei relaţii. Deşi a existat dragoste, modul în care partenerii pun punct relaţiei poate provoca răni adânci şi resentimente ce pot persista întreaga viaţă. Dând dovadă de respect şi eleganţă, poţi menaja viitorul celuilalt, dar şi pe al tău.

„Despărţirile nu sunt uşoare, dar nu trebuie să se transforme într-un dezastru“, este de părere Genevieve Zawada, preşedintele clubului de întâlniri „Love Train Daiting and the Elect Club“. Specialistul oferă câteva sfaturi pentru cei care vor să pună punct unei relaţii fără să-şi rănească partenerul.

Notează motivele

Scrie motivele pentru care vrei să te desparţi de partenerul tău. Acest lucru te va ajuta să înţelegi mai bine dacă vrei cu adevărat să rupi relaţia. Dacă nu eşti foarte sigur de decizie, probabil că o discuţie sinceră cu partenerul te va ajuta să clarifici problemele care te frământă. Dacă ajungeţi la concluzia că puteţi continua relaţia în mod pozitiv, atunci lucrurile îşi pot urma făgaşul normal, dacă nu, fii sincer cu privire la decizia ta, scrie independent.co.uk.

Ai grijă cum o spui

Atunci când iei decizia să te desparţi de partenerul tău, încearcă să te pui în locul lui. Încearcă să-ţi aminteşteţi că poţi răni sentimente şi că vestea probabil va fi un şoc.

„Este vina ta“

Oferă motive bine întemeiate, nu spune pur şi simplu că nu mai ai sentimente. Vor exista întotdeaua motive care te-au făcut să iei decizia de a pune punct relaţiei. Nu încerca să dai vina pe partener fără să spui concret ce te-a deranjat. Discutaţi ca doi oameni maturi.

Nu propune o relaţie de prietenie dacă nu vrei cu adevărat acest lucru

Nu îi spune că vrei să rămâneţi prieteni dacă nu îţi doreşti asta cu adevărat. Dacă simţi că nu aţi putea să păstraţi o relaţie de prietenie, că acest lucru îţi va afecta relaţia viitoare, atunci fii sincer şi nu-i crea iluzii cu privire la relaţia voastră.

„Nu îţi spăla rufele în public“

Atunci când te-ai decis să îi transmiţi partenerului de viaţă că vrei să pui punct relaţiei, asigură-te că decizia o veţi auzi doar voi. Nu faceţi asta în public, mai ales dacă ştiţi că se va lăsa cu lacrimi sau jigniri.  

Arată respect

Nu-i trimite un SMS prin care să-i spui că s-a terminat. După o relaţie, indiferent dacă a fost de lungă sau scurtă durată, arată măcat respectul şi curajul de a-i spune în faţă că nu mai vrei să fiţi împreună. Atunci când vă întâlniţi, spune-i din start că vrei să îi comunici ceva important. Nu aştepta momentul potrivit, pentru că s-ar putea să nu apară niciodată.

Gândeşte-te la tine

Dacă vrei să pui punct unei relaţii în care ai fost jignit sau agresat şi nu te simţi în siguranţă să discuţi faţă în faţă, atunci este acceptată şi despărţirea prin intermediul telefonului. I-aţi un prieten care să te susţină, sună şi spune-i partnerului ce ai decis.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite