Cum depăşeşti mai uşor separarea de fostul partener: exteriorizează durerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologii sunt de părere că majoritatea persoanelor care ies dintr-o relaţie sunt predispuse să facă aceleaşi greşeli. Fie că nu-şi permit să exteriorizeze durerea sau nu păstrează o perioadă în care să întrerupă comunicarea, toate acestea sabotează vindecarea suferinţei.

Dacă aţi experimentat sfârşitul unei relaţii, atunci ştiţi cât de greu este să treceţi peste amintirile care reactivează emoţii puternice şi produc o tristeţe profundă. Fie că a fost o despărţire de comun acord sau plină de umilinţă, acuzaţii dureroase şi confesiuni dureroase, înm oricare dintre cazuri poate fi aproape la fel de dificil de trecut pste ataşamentul emoţional de fostul partener, scruie sweetyhigh.com

5 lucruri care vă ajută să treceţi mai uşor peste o despărţire:

Permităţi-vă să plângeţi

Este foarte important ca în perioada de recuperare să vă permiteţi să exteriorizaţi durerea. Nu numai că veţi elibera pe deplin rănile şi durerea, dar vă va ajuta şi să recunoaşteţi aceste emoţii, mai degrabă decât să încercaţi să le suprimaţi.

Întrerupeţi comunicarea pentru o perioadă
Ar putea suna aspru, dar pentru a trece efectiv de despărţire este important ca fiecare dintre voi să experimentaţi cum este să trăiţi fără celălalt.

Nu verificaţi postările de pe Social Media
Indiferent dacă sunteţi o persoană geloasă sau nu, o imagine a fostului partener lână altă persoană vă va aduce suferinţă. Trebuie să vă amintiţi că social media oferă doar o parte a poveştii. 

Scăpaţi de obiectele care vă amintesc de fostul
Ca şi cum aţi elimina orice contact cu fostul tău, încercaţi să scăpaţi de tot ce v-ar putea readuce în minte amintirea acestuia. Este important să ieşiţi din casă şi să rămâneţi ocupaţi pentru a vă asigura că tristeţea  nu pune stăpânire pe starea de spirit, iar ieşirile cu prietenii sunt cea mai sigură opţiune.

Luaţi-vă timp pentru a înţelege ce s-a întâmplat
Este important să nu vă lăsaţi pradă tristeţii dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să nu vă luaţi timp pentru a reflecta asupra a ceea ce s-a întâmplat. Analizaţi aspectele care au dus la ruperea relaţiei, fără a căuta un vinovat.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite