Copilul celor mai bătrâni părinţi din Marea Britanie a fost luat de serviciile sociale. „Cuplul e devastat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi soţi, care au devenit cei mai vârstnici părinţi din Marea Britanie, au rămas fără copil, după ce serviciile sociale l-au luat din grija lor.

Mama în vârstă de 63 de ani şi tatăl de 65 de ani sunt „devastaţi“ de decizie luată ca urmare a vârstei înaintate a cuplului, a declarat o sursă apropiată de cei doi. Angajaţii serviciilor de asistenţă socială pentru copii susţin că le-au cerut încă de anul trecut celor doi părinţi să îmbunătăţească modul în care au grijă de bebeluş. Însă au constatat că aceste schimbări nu au avut loc, aşa că au luat copilul în vârstă de un an din grija lor, potrivit The Sun. 

Cuplul din nordul Angliei a apelat la o mamă surogat în vârstă de 30 de ani, căreia i-a fost implantat embrionul rezultat din ovulul unei donatoare fecundat de sperma bărbatului de 65 de ani. 

Părinţii adoptivi au cheltuit peste 100.000 de euro pentru procedură şi au apelat ca o clinică din străinătate, deoarece nu au găsit una în Marea Britanie care să fie de acord cu vârsta cuplului. 

Mama biologică şi soţul ei au fost trecuţi pe certificatul de naştere, dar cei doi au semnat un ordin parental care permite adoptarea bebeluşului de cuplul vârstnic. 

Serviciile sociale care au monitorizat îndeaproape situaţia s-au declarat îngrijorate de felul în care părinţii reuşesc să aibă grijă de copil, aşa că au luat decizia de a-l lua. Părinţii adoptivi au eşuat în prima încercare de a recâştiga custodia, dar încă se luptă pentru dreptul de a-l creşte. Potrivit The Sun, ei ar avea dreptul la vizite monitorizate. 

„Aceasta este o situaţie foarte neobişnuită. Deşi este supărător pentru toţi, asistenţii sociali au făcut ceea ce ei cred că este cel mai bine pentru copil“, a declarat o sursă. 

Părinţii adoptivi au refuzat să comenteze. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite