Copiii din generaţia Alpha, născuţi să fie lideri. Conferinţă despre provocările pe care le întâmpină părinţii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre generaţia Millennials – a celor născuţi după 1980 – se vorbeşte puţin în România. Despre copiii acestora însă, care au venit pe lume începând cu 2010, se vorbeşte şi mai puţin, deşi studiile arată că aceşti copii vor fi cea mai numeroasă generaţie de până acum şi că sunt născuţi să fie lideri.

Generaţia Alpha, urmaşa Generaţiei Millennials, ridică deja părinţilor o serie de provocări, care pot fi depăşite doar printr-o corectă şi solidă informare şi cunoaştere continuă, prin adaptare la şi prin interconectare cu propriii copii.

Este ceea ce îşi propune să aducă în atenţia publicului prima Conferinţă Naţională de Parenting ”Părinţi şi copii”, care se va desfăşura la Iaşi, pe data de 13 aprilie 2019, în Sala ”Eminescu” a Hotelului Traian, în intervalul orar 9.30-17.00.

Subiectele, la fel de incitante ca şi provocările ridicate de copiii Alpha, vor face referire la: conectarea emoţională în era digitală; efectele relaţiilor de cuplu asupra copiilor din Generaţia Alpha; parenting în situaţii de criză; rolul tatălui în viaţa copiilor Alpha etc.

Aceste subiecte vor fi abordate de Irina Nichifiriuc – specialist în parenting, mamă a 3 copii Alpha; Ioana Codreanu – psiholog, mamă a 2 copii Alpha; Raluca Munteanu – antreprenor, mamă a 4 copii Alpha; Crina Coliban – specialistă în nutriţie, mamă a unui copil Alpha; Robert Diaconeasa – blogger Baby Cool, tatăl unui copil Alpha, precum şi de alţi invitaţi surpriză. Moderator: Izabela Marinescu, jurnalist, realizatoarea emisiunii ”Parenting XXI”, de la Canal 33.

Dacă studiile de specialitate relevă faptul că Generaţia Alpha va avea cea mai mare speranţă de viaţă din istoria omenirii – 140 de ani – şi că se pregăteşte să practice meserii care încă nu există, dar vor apărea vertiginos, în pas cu ritmul de dezvoltare a noilor tehnologii, cunoaşterea modului de interconectare şi interacţiune a părinţilor Generaţiei Millenials cu copiii lor din Generaţia Alpha devine imperativă.

Conferinţa este organizată de comunitatea Mamprenoare, a mamelor antreprenor din România. Biletele se pot achiziţiona online, de pe site-ul www.mamprenoare.eu

DESPRE MAMPRENOARE

Comunitatea Mamprenoare este un Business Hub & Accelerator, înfiinţat în urmă cu peste 3 ani de către Alina Bota, consultant în afaceri şi mamă, care şi-a dorit să ofere sprijin mamelor aflate la început de drum în antreprenoriat, să le încurajeze să stea pe picioarele lor şi să le pună în contact cu alte mame cu preocupări şi valori similare. Comunitatea a pornit din Cluj Napoca şi s-a extins rapid în 10 oraşe din ţara, precum şi în diaspora. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite