Chinezu, Andreea Marin şi Simona Catrina, de vorbă cu tinerii României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii din Bucureşti sunt aşteptaţi de luni să ia parte la conferinţele practice BookLand Evolution, un proiect cultural care încurajează performanţa şi promovează adevăratele valori în rândul tinerilor.

Conferinţele se vor desfăşura de luni până vineri (10-14 martie), între orele 18:00 şi 21:00, la Biblioteca Naţională din Bucureşti. În fiecare seară, câte trei profesionişti consacraţi vor urca pe scenă şi vor discuta cu tinerii prezenţi. 

„Mă simt ridicol de tânără. Ştiu, toate băbuţele se mint frumos, îşi spun că anii din arhivele statului nu contează. Când aveam vârsta liceenilor de azi, o femeie de 30 de ani mi se părea cu un picior în groapă. Dar viaţa are un repertoriu incendiar. Şi existenţa noastră poate fi sarcastică. Iar asta e ceva bun sau ceva rău, depinde cum abordăm propriile visuri, vicii şi virtuţi. Nu sunt un om bogat, dar sunt un om fericit. Înainte de a mă invidia, aflaţi că am plătit foarte scump iluziile de astăzi. Vă avertizez, sunt terifiant de sinceră. Vă aştept cu drag, ca să recunosc public tot ceea ce prietenii, părinţii sau rudele voastre amână să recunoască”, declară Simona Catrina, unul dintre primii conferenţiari. 

„Pentru tinerii de azi, exemplul părinţilor nu reprezintă decât una dintre multiplele opţiuni posibile, având în vedere noile industrii care se dezvoltă şi profesiile noi care sunt accesibile lor, cu precădere. Deschiderea spre mediul internaţional de afaceri şi spre piaţa globalizată a muncii creează noi oportunităţi pentru ca ei să-şi urmeze visele şi să facă din pasiunile lor, cariere de succes. Nu este niciodată prea târziu sau prea devreme să-ţi împlineşti vocaţia, iar curajul de a lua deciziile corecte în viaţă porneşte dintr-o bună şi solidă pregatire academică, experienţe de muncă de la vârste cât mai tinere, o atitudine pozitivă şi plină de încredere faţă de încercările vieţii. Uneori, dificultăţile pe care trebuie să le depăşim sunt doar nişte ocazii nesperate pentru a ne cunoaşte cu adevărat propriul nostru potenţial uman şi profesional. Acesta poate face o mare diferenţă în competiţia acerbă în care ne aflăm cu toţii astăzi”, a spus Rucsandra Hurezeanu. 

Conferinţele practice BookLand Evolution se vor desfăşura în alte 22 oraşe din ţară, următorul oraş din itinerariu fiind Ploieşti. În curând va fi lansată şi platforma online www.inPractica.ro, prin care tinerii vor avea acces la programe de practică, internship, traineeship şi locuri de muncă part-time în companii sau organizaţii din România.  

Programul conferinţelor

Luni - Cristian China Birta (alias Chinezu), Simona Catrina, Mihaela Tatu

Marţi - Andreea Raicu, Vasile Calofir, Cristina Cioran 

Miercuri - Dana Săvuică, Marius Ghenea, Roxana Ciuhulescu

Joi - Andreea Marin, Ovidiu Tender, Rucsandra Hurezeanu

Vineri - Cristi Martin, Berti Barbera, Andi Vasluianu

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite