Cercetătorii au găsit „cheia“ relaţiilor fericite: veniturile partenerilor joacă un rol extrem de important

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetătorii au găsit „cheia“ relaţiilor fericite
Cercetătorii au găsit „cheia“ relaţiilor fericite

Cercetătorii din New York au analizat modul în care venitul partenerilor afectează evoluţia relaţiilor. Aceştia au ajuns la concluzia că „Egalitatea pare să susţină stabilitatea“.

Cheia unei relaţii fericite ar consta în suma de bani câştigată de fiecare dintre parteneri, spun cercetătorii Universităţii Cornell, New York, citaţi de publicaţia The Independent.

Nu doar că partenerii care câştigă bine sunt mai fericiţi, dar au şi şanse mai mari de a rămâne împreună, afirmă cercetătorii.

Studiu, realizat la Universioattea Cornell, a avut ca temă modul în care banii pot afecta evoluţia unei relaţii.

Un aspect al cercetării analizează ideea conform căreia partenerii au mai multe şanse de a rămâne împreună atunci când au venituri semănătoare. „Odată ce cuplurile au atins un anumit prag al veniturilor, înregistrează mai multe şansă să se căsătorească. Ei vor să aibă o casă, o maşină şi economii suficiente pentru a-şi organiza o nuntă mare. O altă nevoie a lor este aceea de a avea locuri de muncă stabile şi un venit constant“, spune Patrick Ishizuka, coordonatorul studiului.

Potrivit lui Ishizuka, cuplurile care au o situaţie economică mai slabă sunt mult mai predispuse la certuri şi despărţiri, în ciuda cercetărilor anterioare care sugerează că persoanenele cu mai puţini bani pun pe locul doi întemeierea unei familii.

„Cuplurile care locuiesc împreună şi câştigă salarii similare au, de asemenea, o probabilitate mai mare de a rămâne împreună. Egalitatea pare să susţină stabilitatea“, a mai spus Ishizuka.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite