Cele zece reguli ale seductiei. Câte tipuri de flirt există şi cât de importantă este atingerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Flirtul este considerată o adevărată artă, cu atât mai mult cu cât există dovezi ştiinţifice că în jocul seducţiei nu numai atributele fizice pot înclina decisiv balanţa în direcţia dorită. In acest articol va vom arata care sunt cele zece reguli ale seductiei si cat de importanta este atingerea.

Abilitatea de a flirta oferă anumite avantaje clare în situaţii în care şansele par minime. Flirtul ajută în mod considerabil atunci când suntem în căutarea unei perechi potrivite, iar această afirmaţie este susţinută de dovezi ştinţifice, subliniază psihologul Monica Moore pentru publicaţia yourtango.com. 

Moore a realizat o serie de cercetări legate de tehnicile de flirt folosite de oamenii care îşi caută dragostea. Astfel, psihologul a ajuns la concluzia că cei care au succes nu sunt de regulă cei mai arătoşi dintre ei, ci mai degrabă cei care ştiu să dea de înţeles că sunt disponibili şi arată că au încredere în ei prin câteva tehnici de bază, cum ar fi zâmbetul şi contactul vizual.

Psihologul a trecut în revistă cele zece reguli ale seductiei de care ar trebui să ţinem cont atunci când ne dorim să cucerim atenţia şi inima cuiva.

1. Există cinci tipuri de flirt
Conform unei cercetări dezvoltate de Universitatea din Kansas, SUA, există 5 tipuri de a flirta: tradiţional, fizic, sincer, jucăuş şi politicos. În timp ce 25% din noi ne încadrăm la categoria „jucăuş“, 30% mizează pe sinceritate pentru a-şi cuceri potenţialul partener. 

2. Contactul vizual ne face mai atrăgători
Zâmbetul ar trebui urmat aproape în mod obligatoriu de contact vizual cu persoana pe care dorim să o impresionăm în mod plăcut. Nu numai că semnalizează în mod clar că suntem interesaţi de persoana respectivă, dar contactul vizual acţionează ca un soi de afrodiziac şi ne face să fim mai atrăgători. Studii în acest sens au arătat că un schimb de priviri neîntrerupt cu un străin, timp de două minute, poate conduce la apariţia sentimentelor de dragoste pasională.

3. Atingerea este necesară
Atingerea este esenţială în jocul seducţiei si este una dintre cele mai importante reguli ale seductiei . Există trei niveluri ale atingerii: amical (o atingere pe umăr), refuzul plauzibil (atingerea în jurul taliei, umerilor sau antebraţului) şi nivelul „nuclear“ (atingerea în zona feţei). Toate aceste atingeri trebuie dozate în funcţie de persoană, situaţie, împrejurare, de ceea ce ne spune instinctul.

4. Funcţionează să faci pe inabordabilul
Jocul de-a şoarecele şi pisica dă rezultate în domeniul seducţiei, lucru confirmat şi de studii ştiinţifice, dacă era necesar. Modul în care ştim să ne prezentăm în faţa potenţialului partner, ca şi cum am merita toate eforturile, funcţionează la perfecţie. Şi asta pentru că oamenii îşi doresc ceea ce cred că nu pot avea, subliniază psihologul Monica Moore.

5. Pentru bărbaţi, vârsta nu contează
Când vine vorba de o noapte petrecută cu amicii în oraş, gata de flirt, 83% din bărbaţi au mărturisit că nu le pasă dacă femeia cu care flirtează este tânără sau mai în vârstă. Astfel, vârsta nu este un impediment prea serios în calea distracţiei în ceea ce-i priveşte pe domni.

6. Felul în care vorbeşti face diferenţa
Alte cercetări au scos la iveală că bărbaţii nu se descurcă atât de bine ca femeile în ceea ce priveşte folosirea unei tonalităţi senzuale într-o conversaţie. Femeile interesate de un partener au tendinţa să vorbească pe un ton lin şi au un debit verbal  mai rapid. În schimb, când sunt indiferente, discursul devine ezitant, ca şi cum cineva le-ar trage cuvintele cu cleştele din gură. 

7. Cea mai bună poziţie… a capului
Cercetătorii de la Universitatea Newcastle din Australia au ajuns la concluzia că femeile sunt extrem de atrăgătoare pentru bărbaţi atunci când îşi apleacă capul înainte, astfel că trebuie să privească puţin în sus, spre partener, atunci când îi vorbesc sau îl privesc. Această poziţie este percepută drept extrem de feminină. La rândul lor, bărbaţii care vor să pară mai atrăgători în ochii femeilor, trebuie să-şi încline o idee capul pe spate şi să o privească puţin de sus, dar fără să pară arogant, ci mai degrabă ca o poziţie de dominare.

8. Nu este de glumit cu roşu, culoarea pasiunii
Indiferent dacă aleg ca la o întâlnire să îmbrace o rochie roşie sau să-şi coloreze buzele cu o nuanţă de roşu intens, femeile vor atrage cu siguranţă privirile şi vor inspira încredere în propria persoană. De asemenea, femeile nu numai că atrag atenţia atunci când mizează pe culoarea pasiunii, dar par şi mai dispuse să accepte avansurile sexuale. Prin urmare, aveţi grijă ce vă doriţi să transmiteţi, atrage atenţia psihologul Monica Moore. 

9. Bărbaţii vor femei directe
În cadrul unui alt studiu s-a descoperit că în timp ce femeile preferă ca replicile celui care le abordează să fie mai subtile, bărbaţii vor femei directe, care merg direct la subiect. Însă atât femeile, cât şi bărbaţii au fost de acord în privinţa replicilor de agăţat forţate: sunt îngrozitoare. 

10. Flirtul ne menţine în formă
Poate că pare ciudat, dar s-a descoperit că persoanele care flirtează în mod regulat prezintă un număr mai mare de celule albe în sânge, ceea ce indică un sistem imunitar mult mai bun.

Acestea sunt cele zece reguli ale seductiei, considerate de catre specialistii ca fiind cele mai importante.

Citeşte şi:

VIDEO „Este jignitor şi distrugător la nivel emoţional, dar al dracului de eficient”: cum le cuceresc „băieţii răi“ pe femei

FOTO Cele mai ciudate sfaturi de seducţie din Kama Sutra

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite