Cele mai amuzante 4 mituri despre sex, în care oamenii au crezut de-a lungul timpului: de ce nu aveau bărbaţii nevoie de femei pentru concepţia unui copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filozoful şi medicul grec Soranus din Efes sfătuia femeile să nu se mai încreadă în puterile amuletelor pe care le purtau ca să evite sarcinile nedorite. Acesta considera că mult mai eficient ar fi să strănute după actul sexual. FOTO commons.wikimedia.org
Filozoful şi medicul grec Soranus din Efes sfătuia femeile să nu se mai încreadă în puterile amuletelor pe care le purtau ca să evite sarcinile nedorite. Acesta considera că mult mai eficient ar fi să strănute după actul sexual. FOTO commons.wikimedia.org

Sexualitatea a fost întotdeauna învăluită în mister, iar în vremuri demult apuse oamenii aveau tendinţa să creeze poveşti de-a dreptul fantastice ca să explice lucruri pe care nu reuşeau să le înţeleagă. Iată numai câteva dintre cele mai amuzante mituri care au existat referitoare la sex.

1.Strănutul putea să ajută o femeie să nu rămână  gravidă

Filozoful şi medicul grec Soranus din Efes sfătuia femeile să nu se mai încreadă în puterile amuletelor pe care le purtau ca să evite sarcinile nedorite. Acesta considera că mult mai eficient ar fi să strănute după actul sexual, să ţopăie şi să stea pe vine un timp, metode contraceptive pe care le considera mult mai eficiente, pentru că ar fi dus la eliminarea spermei. Ca o măsură suplimentară, acesta recomanda spălături vaginale.

2.Mersul pe bicicletă, vinovat de infertilitate la femei

La mijlocul anilor 1800, oamenii nu aveau o părere prea bună despre biciclete. Femeile erau avertizate să se ferească de acest mijloc de locomoţie pentru că ar fi cauzat infertilitate, pe lângă fapul că ar fi putut să fie lovite de isterie dacă încălecatul bicicletei le-ar fi produs un orgasm. Totuşi, aceste avertismente aberante se pare că ar fi apărut pentru a le descuraja pe femei să folosească bicicletele, fiind o activitate care le-ar fi oferit mult prea multă libertate.

3.Omuleţii care trăiau în spermă

Oamenii de ştiinţă Johan Ham şi Anton Van Leeuwenhoek sunt consideraţi printre primii microbiologi. Aceştia au descoperit în 1677 spermatozoidul, după ce au folosit microscopul, şi au avansat teoria că omuleţi complet formaţi trăiau în spermă, deci nu era nevoie de femei pentru conceperea unui copil.

4. Copilaşii din fructe

În Epoca de Piatră exista o altă credinţă bizară, şi anume că spritele copiilor trăiesc în interiorul anumitor fructe şi că era suficient ca o femeie să le mănânce ca să rămână însărcinată.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri