Ce să nu faci înainte de o partidă de amor: 6 lucruri care afectează plăcerea sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este bine să nu luaţi antihistaminice înainte de sex pentru că vă usucă vaginul. Foto: Arhivă
Este bine să nu luaţi antihistaminice înainte de sex pentru că vă usucă vaginul. Foto: Arhivă

Pentru momente de plăcere deplină în dormitor, o experienţă la care toate cuplurile aspiră, există o serie de lucruri care trebuie evitate, recomandă medicii.

De la a vă proteja de bolile cu transmitere sexuală şi până la a lua măsuri pentru a nu afecta lubrifierea naturală a zonei intime, iată şase lucruri de care trebuie să ţineţi cont înainte de o partidă de sex:

1. Antihistaminice

Medicamenele de acest gen usucă mucoasa, lucru valabil şi în cazul mucoasei vaginale, spune Nicole E. Williams, medic chirurg ginecolog. Pe scurt, oricât de excitată ar fi o femeie, s-ar putea ca vaginul ei să nu reacţioneze aşa cum trebuie la stimului, dacă înainte de a face sex am luat un antihistaminic.

2. Mâncarea picantă

“Mâncarea vă poate afecta mirosul vaginal şi felul în care se simte acesta la gust” spune Kathryn Boling, medic primar la Centrul Medical Mercy. Mâncarea foarte picantă precum ardeii jalapeño pot cauza gaze, umflare şi vânturi interminabile. Mai mult, depunerile rămase după ce aţi mâncat alimente picante, pe mâini şi în gură, sunt cunoscute pentru efectul pe care îl au asupra organelor genitale – care efectiv iau foc.

3. Prea mult alcool

Cu siguranţă creează bună dispoziţie, însă în cantităţi prea mari alcoolul îţi poate diminua sau chiar anihila simţurile, deci scad şansele de a ajunge la orgasm. “Cum alcoolul este un renumit depresor, abilitatea de a avea orgasm se reduce dacă eşti prea ameţit,” explică Williams. Potrivit unui studiu de la Universitatea din Missouri, 11% din consumatorii de alcool au întâmpinat dificultăţi în atingerea orgasmului: bărbaţilor care au consumat alcool le-a luat mai mult timp să ejaculeze, în timp ce femeile au avut nevoie şi de alte stimulente pentru a ajunge la orgasm.  

4. Folosirea periuţei de dinţi electrice

Poate părea ciudat, dar utilizarea unei periuţe de dinţi electrice şi folosirea unei ape de gură pe bază de alcool te face mai predispus la contractarea unei boli cu transmitere sexuală, susţine Tsippora Shainhouse, medic dermatolog în Beverly Hills. Şi asta din cauza posibilelor răni superficiale care pot să apară în cavitatea bucală în urma unui periaj viguros, înainte de o partidă de sex. 

5. Epilarea cu aparatul de ras

Dacă preferi să elimini părul pubian prin folosirea aparatului de ras, cel mai bine este să o faci cu o seară  înainte de rendez-vous pentru a permite pielii să se vindece. “Folosirea lamei de ras va duce la exfolierea stratului superior al epidermei, sensibilizând zona,” explică Shainhouse. Ce se poate întâmpla este să te iriţi, să ai pielea roşie şi, de asemenea, să ai tăieturi mai mult sau mai puţin vizibile, care-ţi lasă pielea deschisă potenţialelor infecţii precum herpesul sau virusul papiloma uman (HPV).

6. Mâncarea pe post de preludiu

Folosirea toppingului de ciocolată în timpul preludiului poate fi incitant la momentul respectiv, dar nu uitaţi de efectele pe care le poate avea. Deşi un bun lubrifiant, acesta poate da naştere la diverse infecţii, un exemplu fiind ciupercile. 

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri