Ce înseamnă să ai chimie sexuală cu o persoană. Emoţiile pot fi „hipnotice“ şi „irezistibile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chimia sexuală poate fi acea dorinţă sexuală impulsivă, care apare când observi pe cineva deosebit FOTO Shutterstock
Chimia sexuală poate fi acea dorinţă sexuală impulsivă, care apare când observi pe cineva deosebit FOTO Shutterstock

O poţi simţi, dar cum o poţi defini? Chimia sexuală poate fi acea dorinţă sexuală impulsivă, care apare când observi pe cineva deosebit. Dacă în câteva secunde, persoana în cauză ţi-a stârnit interesul, astfel încât să te gândeşti la trupul său, în ipostaze intime, atunci este posibil să vorbim despre chimie sexuală.

Ce se află în spatele acestei experienţe magice, magnetice? În altă ordine de idei, cât de necesară este chimia sexuală pentru o relaţie lungă, solidă? „Chimia sexuală este sentimentul foarte puternic, dar inefabil pe care îl simţi în corpul tău atunci când eşti atras de cineva‟, spune Zhana Vrangalova, prof.dr. de sexualitate umană, la Universitatea din New York.

De obicei, această atracţie este fizică, dar poate fi şi intelectuală sau emoţională. Cineva care este sapiosexual (adică este în primul rând atras sexual şi emoţional de oameni inteligenţi), de exemplu, ar putea simţi chimie sexuală faţă de cineva pe care îl consideră inteligent sau genial, explică Vranglova. Pe de altă parte, o persoană greisexuală, biromantică (care rar experimentează atracţie sexuală, dar care are potenţialul de a trăi sentimente de romantism faţă de persoane de diferite genuri), ar putea simţi chimie sexuală faţă de cineva cu care doar doresc să ia cina, să bea un pahar de vin.

Citeşte aici continuarea articolului.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite