Cazul straniu al bebeluşului care la 10 luni cântăreşte 28 de kilograme: medicii cred că de vină ar fi o greşeală din timpul sarcinii

0
0

Un bebluş cântăreşte la zece luni cât media unui copil de nouă ani. Băieţelul are 28 de kilograme, iar medicii nu reuşesc să-şi dea seama cu exactitate care este cauza creşterii bruşte în greutate, însă suspectează că o greşeală din timpul sarcinii a dus la dezechilibrul hormonal al copilului.

O familie din Colima (Mexic) se confruntă cu o problemă mai puţin întâlnită: bebeluşul lor, care a venit pe lume în urmă cu zece luni, are o greutate de trei ori mai mare decât cea normală. 

La naştere, Luis Manuel Gonzales avea o greutate de 3,6 kilograme. După 10 luni însă băiatul cântăreşte 28 de kilograme, iar medicii nu au reuşit să găsească o explicaţie, scrie The Independent.

Mama băiatului a declarat pentru Daily Mail că a crezut iniţial că totul a fost cauzat de laptele său matern foarte hrănitor, însă această ipoteză a fost spulberată de doctori. 

Se crede că Gonzales este „cel mai gras copil din lume“ şi ar putea suferi de un dezechilibru hormonal. Cazul se află acum în mâinile chirurgului Silvia Orozco, care a efectuat recent o examinare amănunţită copilului. Deşi aşteaptă rezultatele testelor pentru a-şi confirma diagnosticul, Orozco crede ca dieta din timpul sarcinii ar putea fi cauza creşterii în greutate inexplicabilă. Este posibil ca mama să se fi confruntat cu deficienţe nutritive care au inhibat dezvoltarea metabolică a fiului ei în uter.

Dacă rezultatele analizelor confirmă bănuiala medicului, Orozco crede că starea copilului ar putea fi îmbunătăţită cu ajutorul tratamentelor hormonale.

Părinţii îşi duc constant copilul la spital pentru teste şi au deschis un cont bancar pentru donaţii, bani ce vor achita costurile ridicate de îngrijire medicală.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri