Când greşesc femeile faţă de bărbaţii pe care îi iubesc: comportamentele care strică o relaţie de cuplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile care înţeleg bărbaţii, ştiu că drumul spre inima lor presupune să le arăţi că sunt importanţi pentru tine, că te impresionează reuşitele lor şi că le observi eforturile, subliniază terapeutul de cuplu Dave Elliot. FOTO lifescript.com
Femeile care înţeleg bărbaţii, ştiu că drumul spre inima lor presupune să le arăţi că sunt importanţi pentru tine, că te impresionează reuşitele lor şi că le observi eforturile, subliniază terapeutul de cuplu Dave Elliot. FOTO lifescript.com

O relaţie se destramă din cauza greşelilor făcute de ambii parteneri, iar femeile au păcatele lor faţă de bărbaţii cu care îşi împart viaţa. Chiar dacă nu este niciodată uşor să-ţi recunoşti partea de vină, conştientizarea comportamentelor care afectează o relaţie poate să reprezinte un prim pas spre schimbarea acestora.

Dacă am acorda mai multă atenţie diferenţelor existente între modul în care înţeleg femeile relaţia de cuplu şi felul în care o văd bărbaţii, multe dintre problemele care apar într-o căsnicie ar putea fi evitate sau rezolvate înainte de a fi prea târziu, este de părere psihoterapeutul american specializat în rezvolvarea problemelor de cuplu Dave Elliott. Acesta a explicat pentru publicaţia Your Tango care sunt greşelile pe care femeile le fac cel mai des într-o relaţie de cuplu, pe baza cazurilor întâlnite în anii de practică.

1. Nu-şi cunosc propria valoare

Consilierul de cuplu precizează că multe din femeile care au apelat la ajutorul lui considerau că nu-şi pot mulţumi bărbaţii şi că mereu ar trebui să facă mai mult ca să-şi păstreze relaţia. De fapt, problema principală era lipsa de încredere în sine şi faptul că ajungeau să aibă mereu relaţii cu persoane nepotrivite. „Este o greşeală enormă să accepţi în viaţa ta o persoană care nu te va împlini, care îţi face probleme de la bun început, sperând că într-o bună zi, în mod magic, totul se va rezolva”, punctează psigologul. Acesta mai spune că niciun bărbat nu va respecta o femeie care îi permite să o trateze urât sau să fie manipulată.

2. Consideră că se pot descurca mereu singure

Multe femei moderne, care au cariere de success, le răpesc bărbaţilor orice rol ar putea să mai aibă în relaţia de cuplu. Le arată mereu că se pot descurca şi fără ajutorul lor, indiferent de situaţie, iar comportamentul lor devine uneori similar cu cel masculin: extrem de agresiv, orientat către rezolvarea problemelor. În astfel de situaţii, femeia preia atât de mult din rolul bărbatului încât îşi pierde propria identitate feminină, subliniază psihologul.

3. Pur şi simplu nu reuşesc să înţeleagă bărbaţii

Femeile care înţeleg bărbaţii, ştiu că drumul spre inima lor presupune să le arăţi că sunt importanţi pentru tine, că te impresionează reuşitele lor şi că le observi eforturile. „De fapt, în timp ce femeile sunt mult mai complexe, bărbaţii sunt creaturi destul de simplu de desluşit, care îşi doresc să facă totul pentru o femeie, dacă femeia respectivă ştie şi îşi doreşte să le inspire acest lucru”, subliniază consilierul în probleme de cuplu.

4. Încearcă să-i schimbe pentru că nu sunt dispuse să-i accepte aşa cum sunt

Nimic nu pune mai repede pe fugă un bărbat decât femeia care ajunge să-l trateze ca pe proprietatea ei personală şi face tot posibilul “să-l repare” după cum crede de cuviinţă. Fie îl critică pentru cum se îmbracă, fie pentru cum se comportă la masă, femeilor le stă în fire să aibă această atitudine pentru că prin natura lucrurilor sunt menite să aibă grijă de familie, dar din păcate o astfel  de atitudine nu este deloc de ajutor într-un cuplu. Astfel de sugestii gratuite, nesolicitate, emasculează şi sunt percepute de bărbaţi ca insulte. Oamenii vor să fie apreciaţi pentru ceea ce sunt, iar când cineva se plânge constant în legătură cu ei, îi ridiculizează şi îi tachineză rezultatul nu are cum să fie unul pozitiv, atrage atenţia psihologul.

5. Nu apreciază bărbaţii pentru ceea ce fac 

Există femei care trăiesc într-o relaţie cu iluzia că li se datorează ceva şi nu arată în niciun fel că sunt recunoscătoare pentru că bărbatul de lângă ele şi-a luat angajamentul să le fie alături cu tot ceea ce le poate oferi. Să profiţi astfel de cineva devine extrem de frustrant pentru cel care trebuie să accepte un asemenea comportament. Bărbaţii au nevoie să simtă că este nevoie de ei si de abilitatea lor de a oferi protecţie, de a simplifica şi de a rezolva lucrurile, dar nu şi că trebuie să facă toate aceste lucruri din obligaţie.

6. Creează drame în loc de amintiri

Bărbaţii obosesc repede când femeile din viaţa lor sunt mult prea emoţionale şi se lasă pradă supărărilor, transformând totul într-o dramă Şi asta pentru că ei încearcă să-şi dovedească propria valoare rezolvând problemele care apar şi nu le place să-şi irosească energia dacă nu întrevăd o posibilă rezolvare. Totuşi, femeile ajung să ceară atenţie şantajându-şi astfel emoţional partenerii, fără să realizeze că fac un joc care se va întoarce împotriva lor.

7. Încearcă să-i facă prea repede bărbaţi de casă

Este una dintre cele mai mari greşeli pe care femeile continuă să le facă. De la primele întâlniri, după primul sărut sau după prima noapte de dragoste, femeile au tendinţa să se comporte ca şi cum au devenit stăpâne peste viaţa unui bărbat. Bărbaţii au însă un alt ritm pentru această trecere către o relaţie serioasă, pentru că au tendinţa primitivă de a-şi dori libertatea. Şi, instinctiv, atunci când cineva le îngrădeşte această libertate, apare reflexul de a se retrage, explică psihologul. Nu înseamnă că bărbaţii nu sunt capabili de monogamie, ci doar că au alt ritm în care acceptă să-şi ia un angajament pe termen lung.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite