Blue Monday îi duce pe cei singuri pe site-urile de dating

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna ianuarie este cea mai aglomerată din punct de vedere al utilizatorilor site-urilor de dating, cea mai intensă activitate înregistrându-se în zilele de 2, 16 şi 28 ianuarie. Una dintre aceste zile, 16 ianuarie, este cea mai deprimantă zi din an, supranumită şi Blue Monday (Lunea Albastră).

În 2016, aproape jumătate dintre românii adulţi (mai exact 40%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică) nu au avut un partener alături de care să-şi petreacă sărbătorile de iarnă. Foarte mulţi au decis să schimbe acest lucru în 2017 şi au înroşit deja internetul. Astfel, luna ianuarie este cea mai bună lună pentru site-urile de dating, cu valori de trafic care depăşesc mediile lunare şi anuale.

De la 1 ianuarie 2017 şi până la finalul săptămânii trecute, site-ul de dating Sentimente.ro (cel mai mare din România, potrivit Trafic.ro) a fost accesat de peste 800.000 de ori. În medie, fiecare accesare durează 15 minute, susţin reprezentanţii site-ului. Numărul de pagini răsfoite de cei care au accesat site-ul de dating până acum este de aproape 10 milioane (mai exact 9,767,867). În medie, o persoană activă anul acesta a vizitat aproximativ 40 de profile, petrecând mai bine de jumătate de minut studiindu-l şi analizând dacă este sau nu ceea ce caută la un partener.  

Ce înseamnă acest lucru pentru cei care îşi caută jumătatea? Luna ianuarie este momentul în care cei mai mulţi se înscriu şi sunt activi pe site-urile de dating. Astfel, şansele unei persoane de a cunoaşte un potenţial partener sunt mult mai mari în această perioadă. De altfel, mai susţin reprezentanţii site-ului, statistic, în ultimii 10 ani, luna ianuarie s-a conturat ca fiind perioada cea mai aglomerată din an, cu zilele de 2, 16 şi 28 ianuarie, ca vârfuri de interes.

De asemenea, datele  arată că activitatea intensă de pe site-urile de socializare care are loc în ianuarie, generează o rată de succes cu 30% mai mare faţă de medie, câteva luni mai tarziu. Mai exact, aceasta este perioada când cei mai multi utilizatori declară că au întâlnit pe cineva cu care au început o relaţie.

“Se spune că dacă e sortit să-ţi întâlneşti jumătatea, se va întâmpla fără să trebuiască să faci ceva. Însă noi remarcam şi ne bucurăm că sunt din ce în ce mai puţini români cu această atitudine pasivă. Tot mai multe persoane singure intră pe Sentimente.ro şi îşi încep anul cu o atitudine proactivă, pozitivă, căutându-şi jumătatea. Îi aşteptăm să ne împărtăşească povestea lor de succes şi anul acesta, aşa cum s-a întâmplat cu sute de utilizatori în anii precedenţi”, a declarat Flori Dragomir, co-fondator al site-ului de dating. 

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite