Trei restaurante chinezeşti şi-au concediat angajaţii roboţi: de ce nu mai sunt aceştia competenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu demult se anunţa intrarea roboţilor pe piaţa muncii, în special ca ospătari în restaurantele din China, acum aceştia sunt şomeri. Iată motivul pentru care restaurantele renunţă la personalul robotizat.

Angajaţii restaurantelor din China nu mai au niciun motiv de îngrijorare că ar putea fi înlocuiţi de roboţi în viitorul apropiat, după ce trei restaurante din oraşul Guangzhou (Sudul Chinei) au renunţat la staff-ul robotizat.

Potrivit observaţiilor făcute de mai mulţi angajaţi umanoizi ai unui astfel de restaurant, roboţii sunt pur şi simplu lipsiţi de inteligenţă, artificială sau de orice altă natură, fiind incapabili să servească clienţii.  

Din cele trei restaurante care au adoptat practica utilizării roboţilor pe post de ospătari, doar unul rămâne deschis, iar acesta foloseşte în prezent doar unul dintre roboţii angajaţi iniţial.

Unul dintre localuri a angajat zece roboţi dintr-o lovitură, fapt total neinspirat ce a dus la alungarea clienţilor la scurt timp după. Clienţii acelui restaurant au declarat însă că ceea ce i-a determinat să nu mai calce pragul localului a fost mâncarea „dezgustătoare”, potrivit publicaţiei Business Insider.

De asemenea, roboţii nu erau capabili să toarne băuturile clienţilor în pahare şi nici să preia corect comenzile.

Roboţii şi alte forme de inteligenţă artificială au înlocuit oamenii în multe sectoare manufacturiere, în care sarcinile sunt repetitive, iar munca se schimbă rareori. În schimb, tehnologia a întârziat deocamdată să-şi facă apariţia în sarcinile ce presupun inteligenţa artificială necesară pentru a lucra autonom. Astfel, roboţii duc încă lipsă de abilitatea de a gândi suficient de mult şi de bine pentru a putea înlocui ospătarii umanoizi.

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite