Textsomnia, din ce în ce mai răspândită. Ce zic oamenii de ştiinţă despre cei care trimit mesaje în somn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au ajuns să fie capabili să trimită mesaje în somn
Oamenii au ajuns să fie capabili să trimită mesaje în somn

Oamenii au ajuns la nivelul la care pot trimite mesaje scrise pe telefoanele mobile în timp ce dorm. Cercetătorii spun că acesta este un fenomen natural petrecut datorită pasiunii tinerelor generaţii pentru noile tehnologii.

Deşi cercetătorii nu s-au pus de acord în totalitate asupra faptului că oamenii pot trimite mesaje în timp ce dorm, doctorul Ron Kramer de la Academia Americană pentru Medicina Somnului, citat de „The Daily Telegraph" a spus că „scrisul mesajelor este la fel de întipărit în mintea tinerilor aşa cum este şi şofatul pentru unii adulţi". Cu toate acestea, oamenii nu pot conduce maşini în somn.

În plus, un om de ştiinţă de la Universitatea Catolică din Leuven (Belgia) a declarat că telefonul mobil poate fi considerat deja o extensie a degetelor unor persoane şi nu un aparat extern.

Cel mai cunoscut caz de mesagerie în somn este cel al unei americance, Jessica Castillo, de 24 de ani. Se presupune că aceasta ar fi reuşit să trimită două mesaje text multimedia în timp ce a adormit. Primul mesaj, trimis către iubitul ei, începuse cu „Iubitule eşti prin zonă? Trebuie să-ţi spun ceva", apoi mesajul s-a transformat într-o serie de litere care se repetau fără sens.

Pentru a ajunge până la butonul de trimitere a mesajului tânăra ar fi trebuit să treacă prin 11 eape în timp ce dormea deja.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite