Vulnerabilitate majoră a iOS, descoperită de echipa Project Zero. Hackerii puteau accesa întreaga reţea wireless la care era conectat un iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

O problemă de securitate localizată în sistemul de operare folosit de iPhone putea face ca întreaga reţea wireless la care acesta se conecta să ajungă sub comanda hackerilor.

Project Zero, divizia de securitate a Google care caută probleme de securitate în toate serviciile şi device-urile populare, a descoperit o gravă vulnerabilitate de iPhone, ale cărei implicaţii erau uriaşe.

Rezidentă în protocolul de reţea folosit de facilitatea AirDrop din iOS 13, vulnerabilitatea permitea hackerilor să controleze reţeaua wireless la care acesta se conecta şi chiar celelalte dispozitive conectate.

Protocolul în cauză era găzduit chiar în nucleul sistemului de operare şi avea privilegii extinse de funcţionare, de unde şi drepturile foarte mari dobândite de hacker pe această cale.

Puteau fi accesate în acest fel orice fel de informaţii, de la fotografii personale, la date de logare în conturile de homebanking. Şi asta cât se poate de silenţios - nu era nevoie de nicio acţiune din partea utilizatorului, iar acesta putea să nu afle vreodată.

Din această cauză, nici Google, nici Apple nu pot să spună dacă vulnerabilitatea, care a fost între timp reparată, a fost sau nu folosită de hackeri.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite