Viitorul ultrarezoluţiei: senzorul de 250 megapixeli de la Canon şi monitorul 8K

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canon dezvoltă un senzor CMOS de mărime APS-H cu un număr record de aproximativ 250 de milioane de pixeli. Este, dacă mai era nevoie de precizare, cel mai mare număr de pixeli din lume pentru un aşa senzor. Dar acestea nu sunt singurele veşti, iar 8K este noua vedetă.

Senzorul Canon de 250MP poate face fotografii la o rezoluţie maximă de 19.580x12.600 de pixeli. Instalat într-o cameră foto, noul senzor a reuşit să surprindă imagini care au permis distingerea scrisului de pe un avion zburând la o distanţă de aproximativ 18 km faţă de locul din care s-a făcut fotografia. Mai mult, în ciuda numărului mare de pixeli, noul senzor Canon are o viteză ultraridicată de citire a semnalului, de 1,25 miliarde de pixeli pe secundă.

Dincolo de fotografie, înregistrările video surprinse de camera dotată cu senzorul CMOS de aproximativ 250MP au atins un nivel al rezoluţiei de aproximativ 125 de ori mai mare decât full HD şi de aproximativ 30 de ori mai mare decât 4K. Compania susţine, în comunicatul remis “Adevărul”, că ia în considerare aplicaţiile acestei tehnologii în domeniul instrumentelor specializate de supraveghere şi prevenirea infracţiunilor, al instrumentelor de măsurare care necesită rezoluţie mare şi altor echipamente industriale, precum şi în domeniul exprimării vizuale.

În plus faţă de această veste, Canon lucrează şi la o cameră video 8K Cinema EOS şi un monitor 8K pentru uz profesional, care să sprijine producţia de conţinut video 8K de generaţie următoare. De asemenea, este anunţată o cameră foto SLR echipată cu un senzor CMOS de aproximativ 120 de milioane de pixeli efectivi. Camera video 8K Cinema EOS în curs de dezvoltare va fi echipată cu un senzor CMOS echivalent cu un Canon Super 35 mm, care face posibilă o performanţă a imaginii de înaltă rezoluţie, la 8.192 x 4.320 pixeli (aproximativ 35,39 milioane de pixeli efectivi), chiar şi la o rată de 60 de cadre pe secundă, cu 13 trepte de latitudine de expunere şi o gamă cromatică largă.

Cât despre monitorul de rezoluţie 8K, acesta va furniza o luminozitate ridicată, contrast mare şi gama cromatică mare, iar mulţumită noii rezoluţii va atinge o densitate de peste 300 de pixeli per inci, un nivel apropiat de limita vizibilităţii umane. Rămâne acum să vedem preţul pentru fiecare produs, care nu va fi deloc mic, şi disponibilitatea.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite