Bătălia videoclipurilor de calitate: cel mai bun DSLR contra Galaxy Note 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canon 5D Mark III e cel mai folosit DSLR pentru video. Note 3 e primul dispozitiv mobil care să filmeze 4K.
Canon 5D Mark III e cel mai folosit DSLR pentru video. Note 3 e primul dispozitiv mobil care să filmeze 4K.

Anul trecut, Samsung făcea pasul şi lansa primul dispozitiv mobil care să filmeze 4K. Se numea Galaxy Note 3, iar anul acesta şi-a primit „fratele“ Galaxy S5. Cum s-ar comporta Note 3 într-o luptă cu cel mai popular DSLR dedicat videografilor?

Canon 5D Mark III filmează doar full HD, însă este cel mai popular DSLR pentru videoclipuri. De ceva timp dispune şi de filmare raw care le permite videografilor să scoată materiale de o calitate şi mai bună, prelucrând materialul brut. De partea cealaltă Galaxy Note 3 filmează 4K, noul standard de rezoluţie video. Alec Weinstein le-a pus margine la margine şi a filmat acelaşi lucru cu ambele spre comparaţie.

La Canon 5D Mark III poţi schimba setările, poţi pune alte obiective, pe când la Note 3 eşti destul de limitat, exceptând rezoluţia. Nu poţi schimba obiectivul, nu ai prea multe setări la dispoziţie şi nici nu ai parte de o stabilizare prea bună, după cum se vede şi în videoclipul de mai jos. Totuşi, stochezi de patru ori mai multe detalii deodată, faţă de filmarea full HD.

Alec Weinstein a filmat cu Canon 5D fără să altereze în vreun fel materialul, cu compresia din cameră, dar a ales şi filmarea raw. Odată post-procesat videoclipul, te poţi juca cu intensitatea culorilor, contrastul şi luminozitatea. La Note 3 nu poţi face toate astea fără să strici materialul, detaliile fiind reglate automat în dispozitiv. Culorile şi contrastul sunt puternice, dar gama dinamică nu se compară cu cea furnizată de Canon 5D Mark III.

Videoclipul realizat de Alec Weinstein.

Acesta nu este un videoclip de: „îl alegi pe ăsta sau pe ăsta“, ci e doar un test comparativ într-un două dispozitive cu calităţi unice în felul lor şi pentru utilizatorii lor. Marele avantaj la 4K, fie că e pe telefon, fie că e într-o cameră dedicată, e bogăţia detaliilor şi faptul că poţi tăia dintr-un cadru, dacă vrei să elimini ceva. Avantajul pentru Canon 5D Mark III e filmarea raw, cu altele secundare precum gama de obiective, stabilizarea şi controlul asupra setărilor.

[<a href="//storify.com/razvanbaltaretu/afl-mai-multe-despre-astfel-de-dispozitive" target="_blank">View the story "Află mai multe despre astfel de dispozitive" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite