Viitorul Adobe Photoshop nu va mai funcţiona cu Windows XP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adobe a anunţat că actuala versiune a popularului program Photoshop CS6 este ultima care va mai funcţiona pe sistemul de operare Windows XP.

„Echipa Photoshop vrea să vă anunţe că varianta CS6 este ultima versiune majoră de Photoshop care va mai putea funcţiona pe Windows XP“, a scris într-un post pe blog managerul de produse de la Adobe, Tom Hogarty. 

Care este motivul din spatele acestei decizii? Probabil, în primul rând că Windows XP are deja 11 ani, extrem de mult pentru un sistem de operare. Dar Hogarty a explicat şi alte aspecte. 

El a spus că software-ul modern necesită o interfaţă grafică pe care Windows XP nu o are. „Photoshop CS6 demonstrează că dacă ne bazăm pe plăci grafice şi pe drivere grafice moderne lucrurile se îmbunătăţesc din punct de vedere 3D, Blur Gallery sau Lighting Effect. Acesetea din urmă nu sunt disponibile celor cu Windows XP“, a scris reprezentantul Adobe. 

Windows XP a pierdut de curând primul loc în clasamentul celor mai folosite sisteme de operare din lume, în defavoarea Windows 7. Deja mai multe companii au început să renunţe la suportul tehnic pentru acesta, mai ales că Microsoft urmează să lanseze pe 26 octombrie Windows 8. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite