VIDEO UPC lansează abonamentele de Internet cu viteză de până la 200 Mbps

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Severin Pascu, CEO UPC România şi Ungaria
Severin Pascu, CEO UPC România şi Ungaria

Operatorul de cablu, Internet şi telefonie mobilă UPC a anunţat, miercuri, lansarea serviciului de Internet Fiber Power 200 Mbps.

În prima fază, cel mai rapid serviciu de Internet, Fiber Power 200 Mbps, va fi disponibil în 9 oraşe (Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, Timişoara şi Sibiu), care acoperă peste 60% din zona în care UPC oferă servicii de Internet. România este a treia ţară din grupul Liberty Global (deţinător al UPC) care primeşte viteza de 200 Mbps. 

Viteza de descărcare pentru noul abonament Fiber Power este de aproximativ 25 MB şi cea de upload este de 6Mbps.

Conform celui mai recent studiu al Comisiei Europene România se află pe locul 4 în topul ţărilor UE la procentul conexiunilor la Internet fix cu o viteză de peste 100 Mbps, media naţională (de 3,1%) fiind de 3 ori mai mare decât cea europeană (1%). Baza de clienţi UPC care beneficiază de conexiuni cu viteze de peste 100 Mbps a înregistrat în perioada iulie 2012 – iulie 2013 o creştere de 230%, numărul acestor clienţi ajungând să reprezinte peste un sfert din totalul clienţilor de Internet ai companiei. La începutul lunii iulie 2013, UPC avea un număr total de aproximativ 340.000 de clienţi de Internet.

pachete UPC

„Trăim într-o lume în care Internetul este mai mult decât un suport al divertismentului, educaţiei, carierei. Internetul a devenit universul în care toate acestea se desfăşoară simultan, necesitând din ce în ce mai multe resurse şi rapiditate. Obiceiurile clienţilor se schimbă, iar serviciile dedicate lor trebuie să ţină pasul cu acest nou comportament de consum,“ declară Severina Pascu, CEO UPC România & Ungaria.

În timpul conferinţei de presă, cei de la UPC au demonstrat că actuala infrastructură poate suporta viteze de până la 1Gbps, iar compania dispune deja de modemuri capabile de această viteză. În total, banda alocată fiecărui utilizator, pentru toate serviciile UPC (Internet, cablu şi telefonie) este de 4,9Gbps. 

UPC România a demarat un proces de extindere a zonei cu acoperire Eurodocsis 3.0. Numai de la începutul anului până în prezent, UPC a lansat servicii Fiber Power în 18 oraşe . În prezent, UPC România oferă viteze de peste 100 Mbps în 90% din reţeaua naţională.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite