VIDEO Spionul viitorului, ascuns într-un robot-păianjen cu 26 de motoraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Păianjenul robotic are 26 de motoraşe care-i controlează mişcările
Păianjenul robotic are 26 de motoraşe care-i controlează mişcările

Robugtix T8 este un păianjen robotic cu mişcări foarte realiste şi care poate fi folosit pentru "spionaj", dacă ar avea o cameră miniaturală montată.

Robotul este imprimat 3D şi are 26 de motoraşe care sunt folosite pentru a replica mişcările unui păianjen cât mai realist. Cei care vor să-l controleze, trimit comenzi scurte şi simple către păianjen. Păianjenul foloseşte tehnologia Bigfoot Inverse Kinematics Engine.

Aceasta se ocupă de controlul calculelor matematice necesare pentru a mişca robotul cu multe picioare. Practic, utilizatorul nu trebuie să programeze acest robot de mici dimensiuni, ci doar să trimită comanda de a merge înainte sau înapoi, iar tehnologia o execută. 

Comenzile sunt realizate prin intermediul unui transmiţător radio Xbee.

Robugtix T8 va putea fi achiziţionat începând din luna septembrie, dar este disponibil pentru precomandă la 1.350 de dolari. O telecomandă costă 85 de dolari.

Puteţi vedea un video cu tarantula digitală mai jos.

Spionul viitorului, ascuns într-un robot-păianjen cu 26 de motoraşe

Citeşte mai multe despre roboţi în alte ştiri adevarul.ro

Cele mai importante 12 tehnologii inovatoare care te vor sărăci în viitor

Odată cu debutul anilor 2000, lumea pe care o cunoaştem a trecut prin transformări majore într-un ritm care nu a mai fost egalat niciodată în trecut. Un top al invenţiilor care vor avea cel mai mare impact economic dezvăluie un adevăr dureros: treptat, oamenii vor fi înlocuiţi de sistemele automate, devenind şomeri, în timp ce elita ar putea sacrifica muncitorii clasei de mijloc pentru propriul confort.

VIDEO Robotul gorilă ar putea fi servitor pe navele spaţiale

Cercetătorii de la Centrul pentru Cercetarea Inteligenţei Artificiale din Germania au reuşit, în premieră, să creeze un robot care să imite perfect o primată.

VIDEO Robotul încruntat care poate fi trimis de creator să vorbească pe scenă

Un robot umanoid a fost expus la Conferinţa Global Futures 2045 de la New York. Robotul a fost realizat de către un japonez de la Universitatea din Osaka.

Roboţii vor patrula străzile Braziliei

Guvernul Braziliei a încheiat un contract cu firma de robotică iRobot Corp şi va intra în posesia mai multor roboţi PackBots, creaţi special pentru misiuni tactice, potrivit DailyMail.

VIDEO Roboţii digitali care evoluează

Jeff Clune este cercetător la Universitatea Wyoming, SUA. El a realizat nişte roboţi virtuali sau, dacă vreţi, roboţi soft, pe care i-a pus să evolueze, astfel încât să găsească cea mai bună formă de deplasare.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite