VIDEO Samsung şi Google au lansat Nexus 10, tableta cu un ecran mai bun decât iPad 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tableta Nexus 10 este cu 100 de dolari mai ieftină decât Apple iPad 4 sau Microsoft Surface.
Tableta Nexus 10 este cu 100 de dolari mai ieftină decât Apple iPad 4 sau Microsoft Surface.

Google şi-a lansat a doua tabletă. Aceasta se numeşte Nexus 10, este produsă de Samsung şi are un ecran mai bun decât cel de pe iPad 4. Noua tabletă va fi disponibilă din 13 noiembrie la preţul de 400 de dolari, sub preţul produselor concurente de la Apple sau Microsoft.

Nexus 10 este o tabletă cu ecran de 10 inci cu o rezoluţie de 2560x1600 pixeli, un procesor dual-core Exynos de la Samsung, o memorie RAM de 2 GB şi o capacitate de stocare de 16 sau 32 GB. Placa grafică are doar patru nuclee, mai puţin decât cele 12 pe care le are Nexus 7, notează „The Verge“.

Tableta vine cu noua versiune de Android, 4.2 Jelly Bean, o cameră frontală de 5 megapixeli şi una secundară de 1,9 MP. Bateria are 9.000 mAh, iar Google a afirmat că atinge o autonomie de 9 ore pentru redarea filmelor HD. Bateria de pe iPad 3, şi probabil de pe noul iPad, era de 11.000 mAh, ceea ce conferea o autonomie generală de 10 ore. Nexus 10 mai are un port microUSB, unul micro HDMI pentru video şi două cip-uri NFC (Near Field Communication).

Apple şi Microsoft folosesc magneţi pentru ataşarea unei protecţii pentru ecranele tabletele lor, dar Samsung are altă abordare. Partea din spate a tabletei are un panou detaşabil care poate fi înlocuit cu altul care are o husă de protecţie integrată. Iar ridicarea acesteia de pe ecran activează tableta, la fel cum acţionează Smart Cover pe iPad.

Şi datorită noii versiuni de Android, pe Nexus 10 pot fi create mai multe conturi de utilizator. Iar fiecăruia îi poate fi personalizat ecranul de start, aplicaţiile instalate şi conturile de GMail folosite pentru contacte şi mail.

Cea mai ieftină versiune de Nexus 10 costă 400 de dolari şi vine cu un spaţiu de stocare de 16 GB. Cea de 32 GB va costa 500 de dolari, acelaşi preţ ca iPad 4 de 16 GB şi Surface de 32 GB. Nexus 10 va fi disponibilă, din 13 noiembrie, în Play Store pentru SUA, Marea Britanie, Australia, Franţa, Germania, Spania şi Canada.

Review Nexus 10, tableta de la Samsung cu cel mai bun ecran

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite