VIDEO La ce e bun Google Earth: povestea emoţionantă a unui bărbat care şi-a găsit familia biologică după 26 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saroo Munshi Khan, alături de mama lui biologică FOTO Captură Adevărul/YouTube
Saroo Munshi Khan, alături de mama lui biologică FOTO Captură Adevărul/YouTube

Serviciile Google sunt apreciate de miliarde de utilizatori din întreaga lume şi, într-o oarecare măsură, compania americană ne-a schimbat vieţile tuturor. Totuşi, un bărbat de origine indiană are o poveste inedită legată de Google Earth, potrivit The Next Web.

Saroo Munshi Khan, un copil de cinci ani din Berhanpur, India, căuta mărunţiş prin trenuri, alături de fratele său mai mare, în 1986. Băiatul a adormit pe o banchetă şi când s-a trezit era în Calcutta, la 1.500 de kilometri distanţă de locul său natal.

Timp de câteva săptămâni, copilul a dormit pe străzi şi, în cele din urmă, a ajuns într-un orfelinat, de unde a fost adoptat de o familie australiană. Alături de noii părinţi, a locuit în Hobart, Tasmania.

Totuşi, în 2011, Saroo şi-a găsit locul de baştină cu ajutorul imaginilor din satelit puse la dispoziţie de serviciul Google Earth. Folosindu-se de anumite funcţii şi estimând distanţa parcursă cu trenul, indianul a reuşit să găsească acul în carul cu fân. Amintirile vagi din copilărie l-au ghidat pe traseu şi, în cele din urmă, el a dat peste strada pe care obişnuia să locuiască.

„E ca şi cum ai fi Superman. Poţi să priveşti de sus şi să te întrebi dacă se potriveşte cu ceea ce îţi aminteşti. Dacă răspunsul e «nu», continui să cauţi“, povesteşte Saroo. După 26 de ani de absenţă, bărbatul şi-a redescoperit familia biologică – mama, fratele şi sora. 

”Imediat am descoperit ceea ce căutam: oraşul Khandwa. Am dat zoom şi am regăsit cascada în care mă jucam când eram copil”, povesteşte Soroo. Drumul înapoi către familia sa nu a fost uşor. Şi-a găsit fosta casă, însă nu fusese ce se aştepta. Un lacăt era pus pe uşă. A căutat din vecini în vecini, cu o fotografie a lui din copilărie în mana. La un moment dat, cineva i-a spus să aştepte puţin în pragul uşii, aducându-i propria mama în faţa ochilor.

”Nu mi-a venit să cred. Nici măcar nu am putut să o recunosc. Ultima dată când o văzusem fusese cu 34 de ani în urmă. Era îmbătrânită, dar structura feţei era la fel. M-a luat de mână, dar nu mi-a putut spune mare lucru. Era pur şi simplu uluită că o găsisem după atâta timp”, declară Soroo.

Din păcate, nu aceleaşi veşti bune a primit despre fratele lui Soroo, cel care l-a abandonat pe un peron. Soroo a povestit că fratele său a murit într-un accident de tren la doar o lună de când s-a despărţit de el.

Acum, indianul Soroo se bucură de familia proaspăt regăsită. ”Mi s-a luat o greutate imensă de pe umeri. În sfârşit, pot să dorm liniştit”, spune el.  

Povestea emoţionantă a unui bărbat care şi-a găsit familia biologică după 26 de ani

Haide să discutăm, ne găseşti pe pagina Tech Adevărul de pe Facebook  

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite