VIDEO Încarcă bateria unui iPhone sau a unui telefon cu Android folosind o bere rece sau o cafea fierbinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cald sau rece, în funcţie de cum vrei să-ţi încarci telefonul. FOTO Adevărul
Cald sau rece, în funcţie de cum vrei să-ţi încarci telefonul. FOTO Adevărul

Indiferent de cât au evoluat smartphone-urile în ultimii ani, o problemă încă au: autonomia. Puţin telefoane „deştepte“ rezistă la mai mult de o zi de utilizare. Pentru situaţia când rămâi fără energie în baterie, vine un gadget interesant care îţi permite să-ţi reînvii terminalul cu o băutură rece sau una fierbinte.

Gadgetul minune care nu are nevoie decât de un lichid cald sau rece se numeşte Epiphany One Puck şi, deocamdată, este un proiect promiţător pe platforma de strângere de fonduri Kickstarter. „Pucul“ de reîncărcare  dă energie dispozitivului printr-un cablu USB şi pentru a o produce foloseşte un motor Stirling. Gadgetul are două feţe, una roşie şi una albastră, destul de sugestive pentru rece şi cald.

Tehnologia care stă la baza ingeniosului dispozitiv este disponibilă de peste aproximativ 200 de ani şi funcţionează prin cicluri de compresie şi decompresie a unui fluid de lucru (ex.: aer), bazate pe diferenţe de temperatură şi care, în final, transformă direct energia termică în energie mecanică. Prototipul a fost realizat de Epiphany Labs, dar rămân câteva probleme (sau mai bine zis dileme). Creatorii trebuie să stabilească în cât timp poate fi încărcat un dispozitiv sau cât de rece, cât de cald poate fi un lichid.

One Puck este disponibil pentru iPhone, iPod, toate telefoanele cu Android şi orice alt dispozitiv care se poate încărca prin USB la un maximum de 1.000 miliamperi. Proiectul ar nevoie de 100.000 de dolari pentru a merge mai departe şi a strâns până acum aproape 40.000 de dolari. Mai sunt 57 de zile şi probabil că dacă ajung la capitalul necesar, vor furniza un produs suficient de bun pentru a-ţi ţine telefonul în viaţă încă o oră sau două.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite