VIDEO Caracteristicile tehnice ale lui Blackphone, telefonul care te scapă de spioni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa din spatele telefonului care ar putea apăra utilizatorii de spionajul informatic, Blackphone, a anunţat procesorul care va fi folosit în terminalul ce urmează să fie lansat anul acesta.

Blackphone este un telefon care va fi criptat cu ajutorul sistemului de operare Privat OS pe care Tech Adevărul l-a văzut la MWC 2014 la Barcelona. Telefonul va avea un procesor Nvidia Tegra 4i. Acesta este un procesor quad-core bazat pe arhitectura Cortex A9, dar are şi un al cincilea nucleu pentru o autonomie mai mare. De asemenea, procesorul are un modem LTE integrat, care va permite telefonului accesul la cele mai rapide tehnologii de internet mobil.

Procesorul Tegra 4i a fost anunţat în februarie 2013. Singurul telefon care este pe piaţă şi care conţine acest procesor este LG G2 Mini, varianta cu LTE. Mai există un telefon numit Wiko Wax care foloseşte acest procesor.

Odată cu această ocazie, Blackphone a anunţat caracteristicile tehnice ale telefonului.

  • Capacitatea de stocare va fi de 16 GB. Suport pentru card microSD.
  • Memoria RAM este de 1 GB
  • Ecranul are 4,7 inci şi este HD.
  • Camera foto are 8 megapixeli şi cea frontală are 5 megapixeli.
  • Bateria are 2.000 de miliamperi.

Telefonul poate fi precomandat la preţul de 629 de dolari şi include servicii în valoare de 879 de dolari. Dar pentru a menţine telefonul criptat trebuie să plătiţi anual.

Un amănunt interesant este faptul că telefonul va avea setările de securitate activate gratuit doar pentru doi ani. După doi ani, acestea vor putea fi prelungite cu 10 euro pe lună. Mai există opţiunea de a cumpăra un nou telefon, care va oferi această perioadă standard de 2 ani.

image

El va conţine toate aplicaţiile de criptare ale Silent Circle. Silent Phone, Silent Text, Silent Contacts. De asemenea, aplicaţiile vor fi monitorizate pentru a nu extrage informaţii despre dumneavoastră, reţelele Wi-Fi vor fi securizate mai bine şi telefonul poate fi “autodistrus” cu rapiditate dacă este furat. Căutările cu Privat OS sunt anonime. 

image

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/blackphone" target="_blank">View the story "Blackphone" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite