Unul din giganţii internetului încearcă să-şi cureţe imaginea cerând declasificarea dosarelor NSA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO xbench.pl
FOTO xbench.pl

Un tribunal american a primit o moţiune din partea uneia dintre cele mai mari companii din domeniul tehnologiei în care se cere declasificarea unor dosare NSA ce ţin de scandalul de spionaj cibernetic, potrivit CNet.

Yahoo! se zbate pentru a arăta că nu a predat de bunăvoie informaţiile utilizatorilor serviiciilor oferite de companie. 

Gigantul încearcă să convingă tribunalul să declasifice un dosar din 2008 din care ar reieşi că Yahoo! s-ar fi „opus cu înverşunare“ cererii NSA.

Cazul Yahoo! s-a judecat într-un tribunal aflat sub supravegherea Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA – Legea de Supraveghere a Serviciilor de Inteligenţă Străine).

 Asta înseamnă că tot ce s-a discutat în tribunalul respectiv a fost clasificat şi, până luna trecută, Yahoo! nu a avut voie să divulge nici măcar faptul că a fost implicată în caz.

NSA este una dintre cele mai agenţii de supraveghere din SUA şi, în urmă cu câteva săptămâni, un fost angajat al CIA, Edward Snowden, s-a decis să facă publice o serie de informaţii din care s-a aflat că agenţia culegea date despre milioane de oameni prin intermediul furnizorilor de servicii de internet, în cadrul programului PRISM.

Printre companiile de tehnologie care fac parte din acest program sunt Microsoft, Yahoo!, AOL, Facebook, Google şi Apple. Totuşi, se presupune că 98% din toate informaţiile PRISM sunt obţinute de la Yahoo!, Google şi Microsoft.

Toate companiile susţin că s-au împotrivit cererii NSA, iar Yahoo! nu este singura companie care a cerut declasificarea unor dosare secrete, şi Google şi Microsoft depunând moţiuni la tribunalul FISA.

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite