Un hacker LulzSec va sta un an „la rece“, după ce a spart domeniul Sony în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacul asupra Sony i-a adus unui hacker un an de închisoare. FOTO Reuters
Atacul asupra Sony i-a adus unui hacker un an de închisoare. FOTO Reuters

Hackerul care a atacat site-ul Sony Picture Entertainment a fost condamnat la un an de zile de închisoare şi la muncă în folosul comunităţii. El era membru al grupării LulzSec şi a pledat vinovat în 2012.

În 2011, un hacker a spart site-ul Sony şi a provocat daune companiei de circa 600.000 euro, iar el a pledat vinovat în 2012. Acum, un judecător din Los Angeles l-a condamnat pe Cody Kretsinger, membru al grupării LulzSec, la un an de zile de detenţie şi 1.000 de ore de muncă în folosul comunităţii, scrie Reuters.

Gruparea LulzSec este un fel de ramură nord-americană a Anonymous care s-a lăudat cu diverse atacuri reuşite de-a lungul timpului împotriva domeniilor guvernatele şi cele din sectorul privat. Atacul asupra site-ului Sony a fost al lui Kretsinger, dar el a dat mai departe informaţiilor altor membri care le-au publicat pe site-ul şi contul de Twitter ale LulzSec.

LulzSec şi AntiSec s-au remarcat la începuturile lor prin lupta dusă contra legilor abuzive care ar fi urmat să fie aplicate Internetului. De atunci însă s-au reorientat şi au atacat inclusiv sistemul bancar global, dar şi domenii recunoscute a fi ale mişcării scientologice. LulzSec a ieşit în evidenţă în 2010, când a anunţat primul cyber war drept replică la acţiunile de a închide WikiLeaks.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite