Un hacker a fost condamnat la 10 ani de închisoare. El a spart adresele de mail ale Christinei Aguilera şi Scarlet Johansson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Hackerul celebrităţilor“ a fost condamnat la 10 ani de închisoare. El şi-a câştigat supranumele după ce a furat şi publicat informaţii private de la peste 50 de vedete, printre care Scarlett Johansoon, Christina Aguilera şi Renee Olstead. Totuşi, procedeul prin care el a avut acces la informaţii este banal şi inclus în aproape orice serviciu online care necesită cont.

Sentinţa în cazul lui Christopher Chaney a fost dată de judecătorul american James Otero, iar hackerul a pledat vinovat. Chaney a recunoscut că spart conturile unor celebrităţi şi a publicat informaţiile confidenţiale pe Internet, informează „CNet“. 

Hackerul a fost arestat în urma unei operaţiuni care a durat 11 luni şi care a primit numele „Operaţiunea Hackerazzi“. Pedeapsa maximă pentru Chaney putea fi de 60 de ani de închisoare, iar acuzarea dorea să obţină o condamnare pentru cel puţin şase ani.

Actriţa şi cântăreaţa Renee Olstead a declarat că a încercat să se sinucidă după ce Chaney a publicat mai multe fotografii nud cu ea. „Poţi pierde totul din cauza acţiunilor unui străin“, a mai afirmat aceasta. Iar Christina Aguilera a spus că deşi este mai mereu în lumina reflectoarelor, există lucruri pe care le-a împărtăşit doar cu prietenii, dar pe care Chaney le-a folosit fără drept.

Iniţial, Chaney a pledat nevinovat, iar hotărârea definitivă a venit după ce a ajuns la o înţelegere şi a fost de acord cu nouă capete de acuzare, printre care furt de identitate şi acces neautorizat la calculatorul cuiva. El a spart conturile de mail în perioada octombrie 2010 şi noiembrie 2011. În urma anchetei a fost reţinut şi verificat calculatorul lui Chaney în care au fost găsite mai multe fotografii şi documente private. 

El a obţinut acces la conturile vedetelor folosind procedeul standard prin care se recuperează orice parolă online. Când a ajuns la chestionarul care trebuie completat pentru a-ţi dovedi identitatea, a luat informaţiile care deja existau online. Desigur, dacă procesul se încheia cu o reuşită, modifica parolele şi avea acces deplin la orice trecea prin contul de mail.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite