Telefonul îţi poate fi controlat fără să ştii printr-un SMS, susţine Edward Snowden

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă a fost vreun moment în care te-ai simţit nespionat, Edward Snowden distruge şi acest vis. Conform acestuia, spionii britanici pot să preia controlul asupra smartphone-urilor de la distanţă doar prin trimiterea unui SMS. Desigur, tu nici nu ai şti că s-a întâmplat asta.

Edward Snowden a spus că spionii britanici pot să acceseze funcţiile de înregistrare audio şi foto ale unui smartphone fără ca proprietarul acestuia să ştie. "Vor să-ţi controleze telefonul în loc să te controleze pe tine", a declarat Edward Snowden într-un interviu acordat BBC Panorama, referindu-se la activităţile agenţiei GCHQ.

Această organizaţie, pentru a-şi spiona cetăţenii, a folosit o serie de instrumente de interceptare intitulate "grupul Smurf", numite după personajele de benzi desenate The Smurfs (Ştrumfii). "Nosey Smurf" ("Ştrumful băgăcios") le permite spionilor să pornească microfonul unul telefon chiar dacă acesta e închis. "Tracker Smurf" ("Ştrumful urmăritor) şi "Dreamy Smurf" ("Ştrumful visător") permit ca telefoanele să fie închise sau deschise de la depărtare.

Snowden a explicat că mesajul trimis de GCHQ nu va fi observat de proprietarul telefonului. "Când ajunge pe telefon, este ascuns, nu poţi să-l vezi. Nu apare pe ecranul telefonului tău. Plăteşti pentru un telefon, dar cine controlează sofware-ul de pe telefonul tău, deţine şi telefonul respectiv", a adăugat Snowden. Cum era oarecum evident, guvernul britanic a refuzat să comenteze politica privitoare la chestiunile de securitate şi spionaj.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite