Teams criptează complet apelurile video individuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
microsoft windows teams

Apelurile video 1 la 1 realizate cu Microsoft Teams vor fi criptate complet, dacă ambii interlocutori activează opţiunea şi sunt dispuşi să renunţe la anumite facilităţi.

Microsoft a lansat funcţia de criptare end-to-end a apelurilor realizate cu aplicaţia Teams. Pentru început, aceasta este disponibilă doar pentru apelurile video individuale, nu şi pentru cele de grup.

Funcţia E2EE este opţională. Asta înseamnă că, înainte ca apelul să poată fi transmis şi recepţionat criptat, este necesară activarea opţiunii din meniul de configurare a aplicaţiei.

De asemenea, pentru a se realiza criptarea în ambele sensuri, opţiunea trebuie să fie activată de ambii interlocutori. În cazul angajaţilor companiilor unde gestionarea comunicarii se face de către departamentul de IT, activarea opţiunii va cădea în sarcina adminilor.

Utilizatorii trebuie, însă, să ţină cont de faptul că, pentru a beneficia de criptare E2E, trebuie să fie dispuşi să facă anumite compromisuri şi să renunţe la unele din facilităţile oferite de Teams.

Astfel, când criptarea este activată, nu vor funcţiona înregistrarea apelurilor, subtitrarea în timp real, transferul apelului sau transformarea acestuia în conferinţă video cu mai mulţi interlocutori.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite